تحلیل ایرانی
بررسی و تحلیل
مرضیه ضیغمی

چهل شرط بلاغ

0

چهل شرط بلاغ

به نام خدا

«چهل شرط بلاغ» با زبان ساده و ادبیاتی روان به برخی نکات خاص اخلاق اجتماعی اشاره می کند.

در پایان مقدمه پس از بیان هفت ویژگی خاص کتاب از جمله:

– هماهنگی مطالب با فطرت انسان،

– بیان مواردی کاملا کاربردی با واقعیت های زندگی انسان،

– ایجاد آرامش در زندگی با پیاده سازی شروط گفته شده،

– نیازمندی همه انسان ها به اجرای این شروط،

– بدیع و نو آوری مطالب کتاب،

– ساده و همه فهم بودن متن و

– نمایان شدن آثار اجرای این شروط درزندگی؛ آمده است:

«… همان گونه که در آیات قرآن کریم و روایات و احادیث و نصایح بزرگان عرصه دین  و دانش نکات ارزنده و فراوانی در باره اثرات و آثار و نتایج حاصله از اعمال انسان ها به زیور طبع آراسته شده و در اختیار عموم علاقه مندان قرار دارد و خوانندگان گرامی می توانند با مراجعه به آنها برداشت های خود را مضاف با این مواردی که در این کتاب ارائه شده را داشته باشند و این مطالب بدون تردید مقوم یک دیگر خواهند بود.

خداوند متعال اعمال حسنه از طرف بندگان خود را تحت عنوان آزمایش الهی بیان فرموده که نشان از اهمیت اعمال حسنه می باشد. قران کریم می فرماید:«الذی خلق الموت و الحیاه لیبولکم احسن عملا.»(ملک.2) خداوند مرگ و زندگی را افرید تا شما را بیازماید که کدام یک کاری بهتر انجام می دهید. پس از منظر آزمایش الهی نیز اعمال حسنه و خوب حائز اهمیت است و باید به آن توجه کرد. از مجموع آیات و روایات و نصایح و پندها و اندرزها چنین استنباط می شود که انسان هر اندازه به کمال گرائی میل و سوق پیدا نماید، عاقبت به خیرتر و خوشبخت تر می شود و هر انسان  در هر کاری و انجام آن باید کمال گرا باشد….»

معرفی کتاب

در زمستان 1403 چهل شرط بلاغ توسط نویسنده محترم آقای یعقوب لطفی و با کوشش موسسه انتشاراتی کمیل در 215 صفحه رقعی به چاپ رسیده و در اختیار علاقه مندان کتاب و کتاب خوانی قرار گرفته است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.