تحلیل ایرانی
بررسی و تحلیل
مرضیه ضیغمی

انعکاس68

0

انعکاس68

ایران  در نگاه مطبوعات خارجی

مطالعه همزمان مهمترین یادداشت ها؛ در رسانه های دنیا، با موضوع ایران؛ می تواند به ما کمک کند تا بهتر بر  فضای حاکم بر امپراتوری تبلیغاتی جهان بر علیه ایران اشرافیت پیدا کنیم.

 در همین راستا وبگاه تحلیل ایرانی  با همکاری بعضی از موسسات و اندیشکده ها(رسانه و قائم) اقدام به انتشار تعدادی از این یادداشت ها می نماید.  باز نشر این یادداشت ها به معنای تایید محتوای آنها نیست. یادداشت های تحلیلی پیش رو از بین ۵۰ اندیشکده مطرح جهان و خبرگزاری های بین المللی با محوریت مسائل و موضوعات مرتبط با ایران انتخاب و ترجمه شده است.  برخی از اندیشکده های شاخص و پایگاه های خبری بین المللی عبارتند از: مرکز مطالعات راهبردی و بین الملل آمریکا (CSS) ، مرکز امنیت نوین آمریکا (CNAS)، مرکز ویلسون، موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، شورای روابط خارجی آمریکا، شورای آتلانتیک، چیم هاوس، بنیاد دفاع از دموکراسی، بنیاد هرینج، بنیاد اعانه کارنگی برای صلح بین الملل، اندیشکده رند، اندیشکده بروکینگر، اندیشکده آمریکن اینترپرایز، اندیشکده صهیونیستی بگین سادات، موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل،  فارین پالیسی فارین افرز ، روزنامه واشنگتن پست، روزنامه نیویورک تایمز، روزنامه وال استریت ژورنال، روزنامه های ارتش،  روزنامه جروزالم پست،  روزنامه یدیعوت آحارونوت، روزنامه اسرائیل هیوم، روزنامه تایمز اسرائیل، پایگاه اینترنتی نشنال اینترست و…..

منبع عنوان لینک  یادداشت چکیده
 

الجزیره

10 می

آیا تهران موفق به مهار تنش‌ میان پاکستان و هند خواهد شد؟ برای مطالعه کامل یادداشت اینجا را کلیک کنید در اقدامی دیپلماتیک که نشان دهنده نگرانی تهران از تشدید تنش بین دو همسایه مسلح به سلاح هسته‌ای در جنوب آسیا است، (آقای) عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه سفر رسمی خود را به اسلام آباد پایتخت پاکستان آغاز کرد. او سپس به دهلی نو پایتخت هند سفر خواهد کرد. (آقای) عراقچی توضیح داد که هدف از این سفر «کاهش تنش‌ها بین هند و پاکستان» است. وی خاطرنشان کرد:« ایران برای بحث در مورد مسائل جاری در منطقه با مقامات پاکستانی مشورت‌های نزدیکی خواهد داشت.»  او پس از دیدار با همتای پاکستانی خود گفت: «سفر ما به اسلام آباد سه هدف اصلی از جمله بررسی تحولات جاری بین آنها داشت.» او افزود: «هند و پاکستان دو کشور دوست ایران هستند و البته پاکستان همسایه و برادر ماست. برای ما مهم بود که قبل از عزیمت به دهلی نو، از مواضع دوستان مان در اسلام آباد مطلع شویم.»
الجزیره

12 می

ایرانیان به تهدیدهای آمریکا و اسرائیل چگونه می نگرند؟ برای مطالعه کامل یادداشت اینجا را کلیک کنید با توجه به تهدیدهای مستمر آمریکا و اسرائیل [رژیم صهیونیستی] علیه ایران به بهانه بازداشتن این کشور از دستیابی به تسلیحات هسته ای ، تهران در سطوح مختلف فعال شده است و در همین رابطه در سطح دیپلماسی مواضع آمریکا را متناقص می داند و در شورای امنیت سازمان ملل تهدیدهای یاد شده را محکوم می کند و در عین حال فرصت را برای بکارگیری تسلیحات کاربردی به عنوان اعلام آمادگی جهت مقابله با هر گونه حمله احتمالی از دست نمی دهد.  به دنبال اظهارات تهدیدآمیز بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل [رژیم صهیونیستی] مبنی بر حمله به ایران به بهانه حمایتش از حوثی ها و تحریک آنها به موشک باران اسرائیل [رژیم صهیونیستی] ، تهران پیام شدیداللحنی به شورای امنیت و سازمان ملل ارائه کرده و هشدار داد که « هر گونه ماجراجویی از سوی آمریکا و اسرائیل [رژیم صهیونیستی] با واکنش سریع و متناسب و مشروع از سوی ایران مواجه خواهد شد.»  ایران در نامه خود تهدیدهای مشابه شکل گرفته از سوی “پیت هگست” وزیر دفاع آمریکا را به نهادهای بین الملل یادآور شده و خاطرنشان نمود:” این تهدیدها نقض آشکار قانون بین الملل و معاهده سازمان ملل و تهدید مستقیم صلح و امنیت جهانی است. ”  
الجزیره

13 می

میان بافنده قالی و تاجر … خط مشی ایران و آمریکایی ها در مذاکرات برای مطالعه کامل یادداشت اینجا را کلیک کنید در عرصه سیاست بین‌الملل محل همپوشانی ممکن ها با غیرممکن ها و در هم تنیده شدن قلمرو منافع با مرزهای محدود اصول و ارزش ها ، مذاکره همیشه ابزاری برای حل و فصل کشمکش ها نیست بلکه گاهی اوقات به مرحله‌ای برای مدیریت موازنه‌های در حال تغییر و پیش‌بینی تحولات ساختاری در روابط قدرت تبدیل می‌شود. مدرسه مذاکره “هاروارد” از طریق پیشگامان برجسته خود همچون  ” راجر فیشر “، ” ویلیام اوری” و “بروس پاتون”، راهبرد نشستن پشت میز مذاکره را نه فقط به عنوان یک وسیله بلکه به عنوان یک هدف پایه گذاری کرد. وقتی کشورها به رویکرد مذاکره متوسل می‌شوند، همان طور که ایران با مهارت قابل توجهی قبل و بعد از امضای توافق هسته‌ای برجام با گروه 1+5 انجام داد، این کشورها آن قدر که روی یک روند کند فرسایشی برای خسته کردن فضای بین‌المللی و دشمنان شان شرط می‌بندند، روی یک راه‌حل سریع و فرضیه ” زمان به عنوان یک متحد راهبردی” شرط نمی‌بندند که می تواند مواضع دشمنان را تغییر داده و جبهه‌های فشار داخلی و خارجی را تضعیف نماید.
الجزیره

13 می

تهران در انتظار نتایج سفر ترامپ به منطقه خلیج (فارس) است

 

برای مطالعه کامل یادداشت اینجا را کلیک کنید

در بحبوحه تحولات سریع خاورمیانه، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه چمدان‌های خود را برای سفر به منطقه خلیج (فارس) خواهد بست. اختلاف بر سر خطوط قرمز بین واشنگتن و تهران در مورد برنامه هسته‌ای ایران رو به افزایش است و دستور کار ترامپ سفر او را به موضوعی مورد توجه گسترده محافل ایرانی تبدیل کرده است. ترامپ پیش از سفرش با حوثی‌ها اعلام آتش‌بس کرد. اما تشدید مقاومت فلسطینی‌ها در غزه انسان را به یاد وعده انتخاباتی ترامپ مبنی بر توقف تجاوز به نوار محاصره ‌شده غزه می اندازد. این موضوع  همچنین یادآور تعهد ترامپ مبنی بر اعطای مهلت تقریباً دو ماهه برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای جدید یا توسل به اقدام نظامی است. با توجه به اینکه ایرانی‌ها دیدگاه های مطرح شده از سوی ترامپ را در مراسم تحلیف وی در تقریباً ۱۰۰ روز پیش را به یاد دارند که طی آن « مسائل مربوط به آمریکا» را در صدر اولویت های خود قرار دارد و بارها از چین به عنوان یک تهدید اصلی علیه آمریکا نام برد. بر همین اساس سفر ترامپ به کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) هم اکنون بحث‌ غالب در محافل سیاسی تهران به شمار می رود و بسیاری از ناظران سیاسی در حال تحلیل و بررسی تأثیر این سفر بر مسائل منطقه‌ای هستند.

 

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.