تحلیل ایرانی
بررسی و تحلیل
مرضیه ضیغمی

سه آسیب فضای مجازی

0

سه آسیب فضای مجازی

فضای مجازی بستری آلوده به انواع ویروس  ذهنی تحت عنوان دنیای مجازی از قبیل شبکه سازی اقتصادی، اجتماعی در عصر جدید شده است. این فضا توسط غرب به قصد ایجاد جنگ نرم و تهاجم به فرهنگ های ملل مختلف که دارای اصالت مستقل بوده و صاحب شرافت ملی و بین المللی در جهان هستند، ایجاد گردیده است.

غرب پس از شکست های بزرگ در میدان های اخلاقی، فرهنگی و حتی سیاسی، در صده های اخیر، نبرد دفاعی ملت های مستقل در مناطق مختلف جهان را موذیانه با عناوین فریبنده مدرنیته، آزادی، تساوی حقوق زن و مرد، حقوق زنان (فمنیسم)، حقوق بشر، … به انحراف کشاند و برای این کار نوجوانان، وجوانان را برای برهم زدن نظام شرافتمندانه خانواده، که یکی از مهمترین نهادهای سازنده جامعه می باشد را انتخاب نمود. و در این انتخاب توانست پرآسیب ترین خطرات را به لحاظ اجتماعی، فرهنگی و روانی به وجود آورده و مانند مواد مخدر، بستری برای نابودی ملت ها ایجاد کند.

اگر متولیان و مدیران جامعه و خانواده ها؛ هوشمندانه با این فضا و آسیب ها برخورد نکنند؛ شاهد مرگ تدریجی جامعه خود خواهند بود که سرانجامی همچون پیری جامعه و بی عملی مسئولین فقط یک نمونه آشکار این خطر بزرگ است. خطری  که جامعه متمدن را به جامعه حیوانی و جنگل وحوش تبدیل خواهد کرد!

تجربه یک دهه از زندگی در فضای مجازی ابعاد آسیب های ناشی از فضای مجازی و خطرات آن را اینگونه نشان داده است:

الف) آسیب های اجتماعی:

آسیب های اجتماعی یکی از مهمترین آسیب های ناشی از این فضا در رفتارهای ناهنجار اجتماعی در افراد جامعه نمایشگری می شود، که با قانون شکنی های زندگی عاقلانه انسانی را تهدید نموده است بطور نمونه؛

۱- اختلال در روابط بین افراد درجامعه بایکدیگر،

۲- اختلال در رفتار با کلیت جامعه نهادهای عقلانی جامعه مثل اختلال در رفتار با اعضای خانواده هست که سبب فرار از خانه، طلاق ، و…. در روابط بین افرادخانواده می‌شود.

3-اختلال در رفتار با قوانین اجتماعی عقلانی که لازمه زندگی شعورمند اجتماعی است، لذا ناهنجاری‌های رفتاری و بزه های فردی علیه افرادجامعه وکلیت جامعه نوعی سردرگمی و نا آرامی وعدم امنیت در جامعه را رغم می زند(مانند رشوه خواری. کلاهبرداری، دزدی، تن فروشی، ناموس فروشی، وطن فروشی ، زور گیری، توزیع مواد مخدر، مصرف مواد مخدر، تجاوزبه عنف، و….)

ب) آسیب های فرهنگی:

آسیب‌های فرهنگی نظیربی اخلاقی هایی همچون سگ بازی، گربه بازی، خوک بازی و.. ، بی حیائی و لختی گری، تبلیغ و ترویج فحشاء وزندگی بی بندوبارانه مانندحیوان، که بهداشت اخلاقی و روانی اجتماعی را درجامعه انسانی مخدوش می کند. اینان نمونه هایی هستند که در فضای مجازی بیش ازهمه خودنمایی دارد،که همه در جهت تضعیف فرهنگ انسانی عقلانی درجامعه با تهاجم به هنجارهای عقلانی انسانی صورت گرفته و در جامعه به عنوان رفتارهای های متمدنانه غربی ترجیح داده شده اند، بدون توجه به این که واقعیت زندگی حیوانی درجامعه غربی پذیرفته و قانون جنگل که زور مطلق است  وهمه آزادند که برده حکومت باشند و در رفتارهای فردی نیزتابع زور هستند ، می باشد.

ضعف مدیریتی مدیران اجرائی جامعه که درکنترل عقلانی حفظ فرهنگ دینی و فرهنگ ‌ملی دچار مشکل ذهنی هستند باعث این ناهنجاری های غرب گرائی حیوانی حقیرانه شده، که ذائقه وعلاقه بخشی از  نسل جوان آسیب پذیر را که دارای معضلات خانوادگی و فقر فرهنگی هستند را تغییر داده و دچار بی هویتی فرهنگی گردیده و لذا حقارت های وجودی خود را با ناهنجاری‌های  بیگانه پسند علنی می کنند تا شاید نگاه عده ای تهی مغز را به سوی خود جلب کنند.

ج) آسیب های روانی:

تحقیقات نشان داده است که افرادی که از فضای مجازی (شبکه های اجتماعی) به مدت زیاد استفاده می کنند سبب آشفتگی روحی و روانی همچون افسردگی، اختلال اخلاق و رفتارهای فردی و اجتماعی هستند، به طوری که چنین افرادی فاقد مهارت برای زندگی اجتماعی بود و عموما گوشه گیر و غرق در اوهام گشته و دچار بحران هویت و شخصیت شده اند.

یکی دیگر از آسیب های روانی ناشی از فضای مجازی اعتیاد مجازی است که در نهایت موجب اختلال در ارتباط با سایرافرد، در محیط های شغلی، تحصیلی و خانوادگی و اجتماعی می گردد بگونه ای که نمی توانند دوستان عاقلی را در محیط واقعی زندگی خود پیدا کنند.

یکی دیگر از معضلات اینترنت و فضای مجازی فراهم شدن ارتباطات ناهنجار و نامتعارف است. به طوری که یک جوان یا نوجوان بایک فرد میان سال و یا پیر ، سالها ارتباط عاشقانه داشته اند، ولی روزی متوجه می گردد که فریب خورده و همین فریب خوردگی سبب گسترش اختلالات روانی در وی می شود.

اینترنت و فضای مجازی به دلیل تسهیل ایجاد روابط دوستانه و عاشقانه، در زمینه های غیر اخلاقی بسیار مورد توجه نوجوانان و جوانان ساده لوح و بی دقت قرار گرفته، همچنین  اینترنت و فضای مجازی موجب ارتباطات نامشروع بین مردان و زنانی که در زندگی زناشوئی دچار اختلال هستند گشته  و به دلیل سهولت ارتباط دچار خیانت در زندگی با همسران خود می گردند و موجبات از هم پاشیدن زندگی‌های خانوادگی را فراهم می سازد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.