سیاد چگونه جاسوسی می کند؟
سیاد چگونه جاسوسی می کند؟
مقدمه:
سیاد مخفف اسم دو دستگاه جاسوسی سیا در ایالات متحده آمریکا و موساد در رژیم صهیونیستی است. این یادداشت کوتاه فقط به چند نمونه از انواع جاسوسی در این دو دستگاه می پردازد…
شگردهای جاسوسی آمریکا
استفادهی آمریکا از روشهای نوین جاسوسی
در روزهای گذشته سندی فوق محرمانه منتشر شد که در واقع ارزیابی نهادهای اطلاعاتی آمریکا از تمرین اسرائیل برای حمله به ایران بود.
اما نکتهی قابل توجه این گزارش، استفادهی ایالات متحده از روشهای نوین جمعآوری اطلاعات مثل Image Analysis وSigint است.
Image analysis یا تحلیل تصویری به استخراج اطلاعات مفید و معنادار از تصاویر گفته میشود که در این پروژه از طریق رصد و مقایسهی تصاویر ماهوارهای صورت گرفته است. نکتهی قابل توجه در این رابطه، دقت تصاویر جمعآوری شده است به صورتی که نوع موشکهای مورد استفادهی اسرائیل نیز به صورت مشخص مورد اشاره قرار گرفته و حتی نوع جدیدی از موشک شناسایی شده است.
Sigint یاsignal intelligent به جمعآوری، تحلیل و پردازش اطلاعاتی اطلاق میشود که از طریق سیگنالهای الکترونیکی جابهجا میشوند. مانند سامانههای ناوبری هواپیمایی، ارتباطات تلفنی، ایمیلها و دیگر روشهای ارتباطی. این نوع اطلاعات اغلب با استفاده از فناوریهای پیشرفته و در مقیاس وسیع جمعآوری و سپس تحلیل میشود.
شگردهای جاسوسی موساد
در جریان تحقیقات منابع امنیتی ترکیه مشخص شد که سرویس اطلاعاتی موساد چگونه کار خود را انجام میداده است.
موساد معمولاً اولین تماس خود را تحت پوشش یک شرکت تحقیقاتی برقرار میکرده؛ این در حالیست که هر شخصی را که با او تماس گرفته میشد، وارد شبکه خود نمیکردند. موساد بیشتر، کسانی را برای جاسوسی ترجیح میداد که خودشان نیز تمایل و انگیزهی کافی برای همکاری داشتند.
نتایج این تحقیقات نشان میدهد که سرویس اطلاعاتی اسرائیل ابتدا وظایف سادهای را به افراد محول میکرد، تا افراد در شبکه ی ایجاد شده شرکت کنند و فعالیتشان ارزیابی شود. سپس به مرور زمان به صورت محتاطانه می توانستند فعالیتهایی مانند اخاذی و ترور را نیز به این وظایف اضافه کنند.
طی بررسیها مشخص شد این افراد می دانستند که برای سازمان اطلاعاتی یک کشور خارجی کار میکنند و با توجه به ماموریتهای محوله و نیز تعقیب افرادی از خاورمیانه، به وضوح مشخص بوده که این سرویس اطلاعاتی خارجی همان موساد است.
تحقیقات نشان میدهد که سرویس اطلاعاتی اسرائیل از منابع خود در فعالیت های فناورانه مانند ایجاد و مدیریت گروهها از طریق شبکههای اجتماعی، طراحی و راه اندازی وب سایت، ارائه خطوط عملیاتی، یافتن هکرهای رایانهای و تأمین خانههای امن و تأمین آمبولانس در مواقع مورد نیاز استفاده کرده است.
موساد چگونه از فعالیتهای آنلاین، اطلاعات جمع میکند؟
سرویس امنیتی ترکیه (میت) اخیراً عملیاتهایی را برای دستگیری جاسوسان موساد انجام داده است که جزئیات بیشتری از آن منتشر شده. اسناد میت نشان میدهد که جاسوسان موساد، اطلاعات بیوگرافی اتباع خارجی موردنظرشان را از طریق نرمافزارهای مسیریابی آنلاین، ردیابی خودرو از طریق جیپیاس، هک کردن دستگاههای Wi-Fi و جستجوی فیزیکی مکانهای رفت و آمد سوژه، جمعآوری میکنند. مأموران اطلاعاتی همچنین اهداف مشخصی را که موساد تعیین کرده به طور فیزیکی دنبال میکنند.
هستههای جاسوسی کشف شده که عمدتاً متشکل از شهروندان کشورهای مختلف خاورمیانه بود، از چندین وب سایت جعلی به زبانهای مختلف و عمدتاً عربی، برای به دست آوردن آدرسهایIP و مکان واقعی افراد استفاده میکرد. این وب سایتها، مقالات دقیقی را برای جذب سوژه ارائه میکردند که بعد از کلیک کردن روی پیوندهای ویروسی آن، شبکهی جاسوسی قادر به نفوذ در دستگاه تلفن همراه میشد.
هم چنین تمامی ارتباطات بین عوامل موساد در ترکیه و خارج از کشور از طریق خطوط تلفن همراه یکبار مصرف متعلق به افراد با هویت جعلی در کشورهای اسپانیا، انگلیس، آلمان، سوئد، مالزی، اندونزی، بلژیک و … انجام میشد.
آفریقای جنوبی از موساد چه میگوید؟
مأموران اطلاعاتی آفریقای جنوبی اسنادی را در خصوص عملکرد سرویس مخفی اسرائیل منتشر کردهاند. اطلاعات منتشر شده از طریق کنترل یکی از عوامل موساد در آفریقای جنوبی جمعآوری شده است.
بر اساس یافتههای”ارزیابی اطلاعاتی”آژانس امنیت ملی آفریقای جنوبی موسوم به (SSA)، سرویس اطلاعاتی اسرائیل اغلب روسپیهایی را به کار گرفته و از ارتباط آنها با منابع عکس میگیرد تا در مواقع لزوم از این عکسها به عنوان حربهای برای شانتاژ و وادار کردن منبع برای اجرای دستورات استفاده کند.
هم چنین این سرویس، مأمورانی را میفرستد تا مجموعهای از منشیهای سفارت و مهمانداران خطوط هوایی را فریب دهند زیرا آنها میتوانند اطلاعات بسیار ارزشمندی درباره ی دیپلماتها، فرودگاه ها و شهرهای جهان عرب جمعآوری و ارائه کنند.
استفادهی اسرائیل از هوش مصنوعی در حمله به حماس
گاردین به نقل از منابع آگاه خبر داد که ارتش اسرائیل از سیستم هوش_مصنوعی «لاوندر» برای تعیین ۳۷۰۰۰ هدف مرتبط با جنبش فلسطینی حماس در جریان حملات به نوار_غزه استفاده کرده و در عین حال میزان تلفات غیرنظامی قابل قبول در این حملات را تعیین کرده است.
این سیستم، با هدف شخم زدن اطلاعات شخصی دو میلیون شهروند غزه به منظور تهیه ی فهرستی از افراد مظنون به همکاری با شاخههای نظامی حماس و جهاد اسلامی فلسطین طراحی شده است.
لوندر با جاسوسی از تاریخچه ی مکالمات، فعالیت در فضای مجازی، مرور تصاویر و تحرکات فرد، مشخصات مشترک را شناسایی کرده و سپس در جامعهی آماری گسترده تری به دنبال آن مشخصات مشترک میگردد و به افراد شناسایی شده بین صفر تا ۱۰۰ نمره میدهد. هر چه نمره بالاتر باشد، سوژه بدون هیچ بررسی به هدف بلامنازع این هوش مصنوعی بدل میشود!
این نشریه نوشته است که به محض شناسایی، اهداف با نمره پایین با یک هوش مصنوعی دیگر به نام «گاسپل» در خانه شان شناسایی شده و با بمبهای غیرهدایت شونده یا «بمب کودن» هدف قرار میگیرند ولی برای اعضای ارشد حماس مهمات دقیقتر استفاده میشود.
به اذعان یکی دیگر از منابع، زمانی که یک هدف شناسایی و دستور ترور صادر میشود، فرماندهان ارتش اسراییل تصمیم میگیرند که چه تعداد قربانی غیرنظامی برای از بین بردن هدف اصلی، قابل قبول است. به گفتهی او، این عدد نوسان دارد، اما به طور کلی در ابتدای جنگ، ۲۰ قربانی غیرنظامی مجاز بود و حالا این رقم به ۱۰۰ قربانی غیر نظامی افزایش یافته است.
ارتش رژیم صهیونیستی به طور علنی به وجود چنین سامانهای اذعان نکرده، اما به استفاده از نرمافزارهای مشابه در جریان عملیاتهای قبلی در غزه شهرت دارد.
منبع:متسا