تحلیل ایرانی
بررسی و تحلیل
مرضیه ضیغمی

مقایسه تطبیقی واجا با ساواک-6

0

مقایسه تطبیقی واجا با ساواک-6

فراز:

در قسمت پنجم و در ششمین عرصه، نویسنده؛ نظری به پایگاه مردمی بین دو دستگاه اطلاعاتی  ساواک و وزارت اطلاعات قبل و بعد از انقلاب اسلامی انداخته بود.

در ادامه و قسمت ششم؛ نگارنده به مقایسه تطبیقی واجا با ساواک در عرصه های پشتیبانی- اطلاعاتی، آرم و لباس های کارکنان این دو دستگاه اطلاعاتی پرداخته است.

7ـ در عرصه پشتیبانی فنی- اطلاعاتی

(ساواک و عرصه فنی)

بر اساس مطالعات صورت گرفته و بررسی اسناد مانده از ساواک، کشورهای خارجی بخصوص انگلیس، آمریکا و رژیم صهیونیستی زیرساخت های فنی این دستگاه اطلاعاتی فراهم نموده بودند آثار این کمک ها در قالب بی سیم ها- وسایل شنود- میکروفن های کوچک برای مخفی کاری- سایت های فنی اطلاعاتی  هنوز هم قابل مشاهده است. به عنوان یک نمونه بارز سایت فنی اطلاعاتی شهرستان بهشهر از مهم ترین سایت های شنود انبوه اطلاعاتی بر روی کشور شوروی سابق از جمله این کمک های کشورهای بیگانه در اقدامات ساواک محسوب می شود. این سایت توسط آمریکایی ها احداث و پیشرفته ترین وسایل فنی در آنجا مستقر و اهداف CIA و ساواک را در جاسوسی از کشور شوروی سابق تامین کرد. از این نمونه ها در سراسر کشور ایران قابل ملاحظه است. اعتبارات و بودجه این سایت های فنی از طرف دولت شاهنشاهی ایران و از جیب مردم ایران تأمین شد ولی منافع آن را کشورهای چپاولگر می برند.

اقلام به جای مانده از ساواک حاکی از این است که درباره تهیه و ابداع و اختراع ابزار فنی ساواک هیچگونه اقدامی نداشت و کاملاً متکی به ابزاری بود که کشورهای آمریکا، انگلیس و رژیم غاصب صهیونیستی در اختیار آن قرار می داد، علاوه بر آن مامورین فنی ساواک حتی اجازه تعمیر و نگهداری ابزار فنی را نداشتند و مستشاران خارجی با دریافت مبالغ هنگفت دستگاه هایی که خود به ساواک فروخته بودند، تعمیر و نگهداری می نمودند و در مواقعی که مامورین ساواک قصد ورود به این حوزه را می نمودند با توپ و تشر مستشاران خارجی مواجه می شدند. بدیهی است با این وضعیت و این اوضاع بروز استعدادهای ایرانیان که در ساواک بودند امکان نداشت و به شدت سرکوب می شد. تمام تلاش بیگانگان حاکم بر ساواک، عقب نگه داشتن کارشناسان ساواک از دسترسی به تکنولوژی های جدید بود این ممانعت در صنایع هوایی، تولیدی، اتمی و موارد مشابه کاملاً مشهود بود و امروز به لطف ایزد منان و تلاش متخصصین فنی وزارت اطلاعات و بهره گیری از امکانات فنی خود ساخته نقش ویژه ای در تامین امنیت دارد. دانشمندان مسلمان ایرانی صنایع موشکی ایران چنان رعب و وحشتی بر دل دشمنان افکند که به صورت مرتب علیه ایران قطعنامه های متعدد صادر می کنند و هم چنان بر تحریم های خود می افزایند. در حال حاضر تمامی اقلام به جای مانده از ساواک در موزه های مختلف ایران در معرض نمایش قرار دارد و درس عبرتی است برای کسانی که سرسپرده بیگانگان هستند و از اعتماد به خود و توان ایرانی فاصله گرفته اند.

وزارت اطلاعات و امور فنی اطلاعاتی

مقام معظم رهبری مدظله العالی باتوجه به اهمیت امورات فنی اطلاعاتی در پیشرفت اقدامات اطلاعاتی چنین می فرمایند: ( بیانات 23/5/1387)

“متأسفانه مارا 100 سال از پیشرفت فن آوری دنیا عقب نگه داشته اند. طبعاً یک مقداری از این جهت محرومیت داریم، اما می بینیم ما در میدان دانش و فن آوری پیشرفت مان، سرعت پیشرفت مان خیلی خوب است. با این که فاصله باز زیاد است، اما سرعت پیشرفت علم و فن آوری در کشور ما (طبق آمار این را من عرض می کنم) جزو سرعت های درجه یک دنیاست.”

فرمایشان معظم له دقیقاً از شناخت و اطلاعات و آمار و ارقامی است که دستگاه های متولی و نظارتی به ایشان ارائه می دهند می باشد. امروزه متخصصین امور فنی در وزارت اطلاعات پیشتاز ابداع، اختراع و تحول در این حوزه می باشند. به نحوی که علاوه بر تأمین نیازهای خود بسیاری از اقلام فنی اطلاعاتی به کشورهای محور مقاومت و دولت و نهضت ها صادر می شود.

این امر در حالی صورت می پذیرد که حتی یک نفر بیگانه در دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران حضور ندارد و جوانان مستعد و با وفا و دین مدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در امورات فنی اطلاعاتی چنان درخشیده اند که دشمنان نیز انگشت حیرت به دهان گرفته اند.

علاوه بر بازسازی و نگهداری سایت های فنی به جای مانده از ساواک و تغییر اهداف آنان در جهت منافع مردم کشورمان، سایت های فنی اطلاعاتی فراوان نیز احداث شده است که از نظر کیفیت و توانایی از سایت های قبلی قوی تر و بهتر است.

پیشرفت در علوم فنی مانند بی سیم، میکروفن های مختلف، ضبط صوت های حرفه ای، چاپ و اسناد و اوراق اطلاعاتی دستگاه های خنثی سازی شنودها و انواع و اقسام وسایل فنی اطلاعاتی که فهرست مطلوبی دارد همگی در اثر تلاش های شبانه روزی سربازان گمنام حضرت ولی عصر (عج) صورت می گیرد که جملگی موجب افتخار و مباهات است.

8ـ عرصه آرم های دو دستگاه اطلاعاتی

(ساواک و آرم آن)

یا یک نگاه به آرم ساواک، نمادهایی به شرح ذیل در آن دیده می شود:

1-یک شیر با سر انسان که تاج بر سر دارد و این تاج به سر برگرفته از سر پادشاهان می باشد و تلاش شده است که به هر نحوی شده حکومت سلطنتی و پادشاهی تثبیت شود. این نماد تداعی کننده اقتدار پادشاهی است که به طور ناخودآگاه در دل آحاد مردم یک حکومت رعب ایجاد می نماید.

2- خورشید با درخشندگی و انوار آن قابل دیدن است و البته  نمی تواند نکته منفی تلقی شود ولی می تواند نشان از خورشید پرستی که یک نوع نفی خداپرستی است وانمود شود.

3- یک تاج شاهنشاهی بالاتر از همه و در بالای آرم قرار گرفته است که با جواهرات مختلف مزیّن شده است. قرار گرفتن آن بالاتر از همه نمادهای آرم، جمله معروف “خدایگان شاهنشاه آریامهر” را یادآوری می‌نماید و اصولاً در تمامی مراسم های رسمی شاهنشاه، چاپلوسان و مجیزگویان به “خدایگان بودن” شاهنشاه تاکید و اصرار می ورزیدند.

4- پس زمینه آرم، که به رنگ کرم است و به صورت خطوط مورب آمده است نشان از امواج دریا و شن های نرم کویری دارد که شاهنشاه بر آنها هم حکومت می نماید که زیر پای شیر قرار گرفته اند.

5-دور آرم را حلقه هایی از رنگ زرد و صورتی فرا گرفته است که به عنوان نگهبان و حراست نمادهای درون آرم می باشند و ادعایی است که خرافه پرستان آن را ترویج می نمایند و آوردن آنها در این آرم، استفاده ابزاری در تثبیت این آرم در نزد بینندگان است.

6- در ذیل آرم، کلمات مقطع س- ا و- ا-ک که اشاره به جمله سازمان اطلاعات و امنیت کشور دارد و به عنوان اختصار آورده شده است.

7- عدد 1335 سال تاسیس ساواک است که در ذیل آرم نقش بسته است.

با توضیحاتی که ارائه شد، مشخص می گردد تمام تلاش های انجام شده در طراحی این آرم، فقط در جهت تقویت و تثبیت جنبه های پادشاهی و حکومت شاهان می باشد. هیچ نشانه ای از خداپرستی، دیانت، اسلامیت، وطن و مردم در آن دیده نمی شود. حتی در شرح وظایف ساواک که در صفحات قبل به آن اشاره شد، دو بند مهم از آن به حفاظت و مراقبت از رژیم سلطنت و صیانت از جان شاهنشاه و ولیعهد دارد. با این اوصاف لائیک بودن رژیم پهلوی و تفکرات پوسیده سلطنت و سلطنت طلبی کاملاً اثبات می شود.

(آرم وزارت اطلاعات و معانی و خطوط آن)

استفاده از نشان، آرم، نماد برای معرفی کسب و کارهای مختلف قرن هاست در میان جوامع بشری رایج و جاری است. آثار به جای مانده در لا به لای متون سنگی و فسیل های زمین شناسی و سنگ نوشته های موجود در موزه های تاریخی و مردم شناسی مؤید صحت این ادعاست. در این قسمت به چند ویژگی آرم وزارت اطلاعات اشاره می‌شود:

1- شاکله اصلی آرم برگرفته از نقش شمسه ایرانی است که در جهان شناخته شده است. تکیه بر ملیت ایرانی بودن و بهره گیری از حس وطن پرستی و توجه به حبّ وطن در این آرم مورد توجه قرار گرفته است، همان گونه که پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده اند: “حب الوطن من الایمان” باید به آن احترام گذاشت.

2- وجود کلمه “لا” در هر دو طرف آرم، نشان از اسلامی بودن آن می نماید “لا اله الا الله” در دو طرف آرم به عنوان دو ستون اصلی و پایدار و نگه دارنده شاکله اصلی آرم یا همان ملیت ایرانی بودن تلقی می گردد.

3- اگر دقت شود خطوط آرم از خطوط ضخیم و محکم انتخاب شده است و نشان از صلابت و اقتدار و استحکام نظام جمهوری اسلامی ایران و دستگاه اطلاعاتی و وزارت اطلاعات دارد.

4- وجود چشم بینا در وسط آرم، حاکی از اشراف اطلاعاتی وزارت اطلاعات به همه امور مهم از جمله امنیت ملی دارد.

5- با ظرافت در داخل چشم وسط آرم، خطوطی به کار گرفته شده است که تداعی کننده کره زمین و جهانی بودن آن را دارد و رسالت جهانی بودن ماموریت وزارت اطلاعات را نشان گیری نموده است.

6- عدم چسبندگی های خطوط ضخیم حاکی از باز بودن تفکرات امنیتی و توجه به سایر دستگاه های اطلاعاتی است که با هوشمندی در آرم مشهود است.

7- سادگی و خلوت بودن آرم و تبدیل آن به سیاه و سفید شدن یا رنگی شدن و عدم تغییر در اندازه های مختلف و دارا بودن ظرفیت حجیم شدن یا ریزتر شدن از مشخصات بی بدیل این آرم شکوهمند است و در نهایت  رویت این آرم توسط بینندگان حس آرامش و امنیت را تداعی می کند که بسیار ارزشمند است و این مردم و ملت عزیز ایران هستند که بدون هیچگونه ترس و وحشت و اتکاء به خداوند متعال و تلاش‌های سربازان گمنام حضرت ولی عصر(عج) در آرامش به زندگی ادامه می دهند.

9ـ عرصه یونیفورم و لباس های کارکنان (لباس های کارکنان وزارت اطلاعات )

از بدو تأسیس وزارت اطلاعات تاکنون هم چنان لباس سرباز گمنام حضرت ولی عصر (عج) که همان لباس های متداول مردم عادی در جامعه می باشد برتن کارکنان صدیق وزارت اطلاعات خودنمایی می‌نماید. این کارکنان بدون هیچگونه تفاخری همه کاملاً آزادانه در انتخاب پوشش و البته مناسب رفتار می نمایند. به هیچ وجه تمایزی بین آنها به جز لباس تقوی دیده نمی شود. آنچه موجب تفکیک ظاهری آنهاست تلاش و فعالیت و اخلاص در عمل است که همواره مورد تقدیر و تشکر امامین انقلاب اسلامی قرار گرفته است.

البته ذکر این مطلب نافی ملبس بودن کارکنان نیروی انتظامی و سایر زحمت کشان نمی باشد، بلکه باید بر ملبس بودن کارکنان این دستگاه ها اصرار ورزید و از آن حمایت نمود.

شاید به نظر بعضی از خوانندگان این موضوع چندان مهم نباشد ولی وقتی به عمق آن توجه می شود حاکی از یک نگرش در جامعه توحیدی است و احساس آرامشی را دربین افراد ایجاد می نماید که وصف ناپذیر است و برعکس در اماکنی که همین لباس ساده باعث جدایی انسان ها شده و موجبات تفاخر بین انسان ها می شود موجب احساس ناامنی و سختی شرایط محیط کار می شود و بروز تکالیف خارج از وسع انسان ها در جداسازی آنها از یکدیگر آن هم با چند تکه پارچه باعث مشغله ذهنی بیهوده افراد می شود که این مسئله یا معضل در وزارت اطلاعات زدوده شده است.

(یونیفورم و لباس کارکناس ساواک )

از آنجائی که اکثر کارکنان ساواک را نظامیان ارتشی – شهربانی – ژاندارمری تشکیل می دهند، محیط اداری ساواک مملو از افراد نظامی و تزئین شده به انواع و اقسام درجات نظامی و مدال های افتخار بود بخصوص در رده های بالای ساواک حرف اول و آخر را درجات مسئولین ساواک می زد. بدون استثناء تمام مدیران عالی رتبه ساواک از جمله تیمور بختیار – حسن پاکروان – نعمت اله نصیری – ناصر مقدم – حسین فردوست – زندی پور – سجده ای و صدها نفر دیگر از امرای نظامی با القاب تیمسار بودند و حتی مدیران ساواک در ادارات کل استان ها نیز از نظامیان عالی رتبه بودند .

تمام عکس های به جا مانده از آنها مؤید این ادعا است. بدیهی است تمامی این موارد در حاکم بودن روحیه نظامی گری و مستند کاملاً در شیوه و روش های فعالیت های ساواک تأثیرات اساسی داشت. نگاه از بالا به پایین به کارکنان و مردم باعث این شده بود که یک فضای خشک و نظامی در ساواک بعنوان یک دستگاه اطلاعاتی حاکم شود.

ادامه مطلب…

مجتبی قانعی

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.