چرا رژیم صهیونیستی به ایران حمله کرد ؟
چرا رژیم صهیونیستی به ایران حمله کرد ؟
نیویورک تایمز؛ 25 اکتبر
نویسنده: متیو ام پوک بیگ
این دو کشور سال هاست که در حال جنگ در سایه هستند . اکنون درگیری آنها آشکار و علنی و مستقیم شده است .
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که روز شنبه یک سری حملات هوایی علیه ایران انجام داده است .
این حملات که ساکنان تهران ، پایتخت ، آن را شنیدهاند ، چند هفته پس از شلیک موجی از موشکهای بالستیک از سوی ایران به سوی رژیم صهیونیستی انجام شد که میلیونها صهیونیست را مجبور به پناه گرفتن در پناهگاههای بمبگذاری کرد . ایران گفت که در پاسخ به شهادت یک فرمانده ایرانی و چندین رهبر گروه های مورد حمایت ایران در منطقه توسط رژیم صهیونیستی ، موشک ها را به سمت اسرائیل [رژیم صهیونیستی] شلیک کرده است .
مبادلات اخیر بین رژیم صهیونیستی و ایران ، رویه دیرینه هر دو کشور را در اجتناب از درگیری مستقیم نظامی خنثی کرده است .
اطلاعات در مورد چگونگی انجام حملات و هدف آنها هنوز در حال انتشار است .
اما در اینجا نگاهی به هر آنچه در مورد اقدام نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران و اتفاقاتی که این کشورها را به این نقطه رسانده است ، می اندازیم .
چه اتفاقی افتاد؟
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای در ساعت 2:30 بامداد روز شنبه اعلام کرد که « حملات دقیقی به اهداف نظامی در ایران انجام میدهد » و افزود که در پاسخ به بیش از یک سال حملات ایران و متحدانش در سراسر خاورمیانه به رژیم صهیونیستی اقدام میکند . این کشور به ندرت ، یا هرگز ، فعالیت نظامی رژیم صهیونیستی در خاک ایران را تایید کرده است .
ساکنان تهران از شنیدن صدای انفجار در داخل و اطراف شهر خبر دادند .
رژیم صهیونیستی فوراً نگفت که این حملات کجا و چگونه انجام شده است .
در جریان تبادل حملات هوایی قبلی در ماه آوریل ، رژیم صهیونیستی تنها حدود پنج روز منتظر بود تا به حمله ایران مشابه حمله 1 اکتبر تهران پاسخ دهد .
اما به نظر می رسد عوامل مختلفی از جمله مذاکرات بین رژیم صهیونیستی و دولت جو بایدن ، ورود سامانه دفاع هوایی ایالات متحده و تعطیلات یهودیان این بار منجر به پاسخ طولانی تری شده است . انتخابات آتی ایالات متحده نیز می توانست بر زمان بندی رژیم صهیونیستی تأثیر بگذارد .
دو سند محرمانه جامعه اطلاعاتی ایالات متحده که هفته گذشته فاش شد ، تصاویر ماهوارهای از تدارکات نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله احتمالی به ایران را تشریح کرد و بینشی از نگرانیهای آمریکا در مورد این برنامهها ارائه کرد .
رژیم صهیونیستی و ایران چگونه به این نقطه رسیده اند؟
برای چندین دهه ، ایران و رژیم صهیونیستی درگیر جنگی در سایه بودند . ایران از شبکه ای از گروه های متحد از جمله حماس و حزب الله برای حمله به منافع رژیم صهیونیستی استفاده کرده است و رژیم صهیونیستی مقامات ارشد ایرانی و دانشمندان هسته ای را ترور کرده و حملات سایبری علیه ایران ترتیب داده است . درگیری بین آنها در سال جاری و پس از حملات 7 اکتبر سال گذشته توسط حماس به رژیم صهیونیستی آشکار شد .
در ماه آوریل ، ایران رگباری از موشکها و پهپادها را به سمت اسرائیل [رژیم صهیونیستی] پرتاب کرد – اولین حمله مستقیم خود به این کشور – در تلافی حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت ایران در دمشق ، پایتخت سوریه که منجر به کشته شدن سه فرمانده ارشد ایرانی شد ، بود . رژیم صهیونیستی تا حد زیادی با استفاده از پدافند هوایی خود ، با کمک ایالات متحده و دیگر متحدان ، رگبار موشکی ایران را خنثی کرد و سپس با حمله خود به آن پاسخ داد .
سپس ، در اواخر ماه ژوئیه ، جتهای رژیم صهیونیستی در تلافی حمله موشکی که منجر به کشته شدن حداقل 12 نفر شد ، یکی از فرماندهان ارشد حزبالله را در بیروت ، پایتخت لبنان کشتند . یک روز بعد ، [شهید] اسماعیل هنیه ، رهبر سیاسی حماس در انفجاری در تهران کشته شد .
دولت ایران و حزب الله متعهد شدند که تلافی کنند ، اما در کمال تعجب بسیاری ، ایران هیچ اقدامی فوری انجام نداد .
این کشور در تاریخ 1 اکتبر یک رگبار موشکی به سمت رژیم صهیونیستی شلیک کرد ، که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این کشور گفت که در تلافی ترور آقای [شهید] اسماعیل هنیه ، [شهید] حسن نصرالله ، رهبر حزب الله لبنان ، اواخر ماه گذشته و یک فرمانده ایرانی بوده است .
اهداف احتمالی رژیم صهیونیستی چه بود ؟
پس از تضعیف شدید حزبالله و حماس ، نیروهای مورد حمایت ایران ، رژیم صهیونیستی در تلاش بود تا اهداف استراتژیک خود را با نگرانیهای متحدانش ، به ویژه ایالات متحده آمریکا ، از این بابت که حمله جدید میتواند منجر به جنگ منطقهای گستردهتر شود ، متعادل کند . (م.ر)
دو تن از مقامات اسرائیل در اوایل این ماه به این موضوع اشاره کردند که دولت اسرائیل [رژیم صهیونیستی] به دولت بایدن گفته بود که از حمله به سایت های هستهای و مراکز غنی سازی اورانیوم و تولید نفت ایران اجتناب خواهد کرد . این مقامات که نخواستند نامشان فاش شود ، در مورد دیپلماسی حساس صحبت کردند ، و اذعان داشتند که اسرائیل [رژیم صهیونیستی] موافقت کرده است که حملات خود را بر اهداف نظامی در ایران متمرکز کند .
از اوایل روز شنبه در ایران ، مشخص نبود که اسرائیل [رژیم صهیونیستی] چه اهدافی را مورد حمله قرار داده است .
اجتناب از حمله به تأسیسات زیرساختی هسته ای یا نفتی ممکن است احتمال جنگ همه جانبه میان این دو دشمن را کاهش دهد ، جنگی که که برای منطقه ویرانگر خواهد بود . این موضوع همچنین موجب نگرانی ایالات متحده در مورد کشیده شدن به یک رویارویی بزرگتر در خاورمیانه در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری در کمتر از دو هفته دیگر شده است .
توانایی های نظامی اسرائیل چیست؟
اسرائیل [رژیم صهیونیستی] اخیرا نشان داده و ثابت کرده است که توانایی انجام حملات هوایی در فواصل طولانی را دارد .
در حملات اسرائیل [رژیم صهیونیستی] علیه حوثیها در یمن در پایان سپتامبر، نیروهای اسرائیلی [رژیم صهیونیستی] بیش از هزار مایل برای حمله به نیروگاهها و زیرساختهای کشتیرانی، با استفاده از هواپیماهای شناسایی و دهها هواپیمای جنگنده که باید در میانه پرواز سوختگیری میشد ، پرواز کردند . حمله هوایی به تهران ، در فاصله 1000 مایلی اسرائیل [رژیم صهیونیستی] ، به برد مشابهی نیاز دارد .
جمهوری اسلامی ایران دفاع هوایی بسیار قوی تری نسبت به لبنان و یمن دارد ، اما اسرائیل [رژیم صهیونیستی] نشان داده که ممکن است در زمینه های نظامی و تسلیحاتی نسبت به ایران برتری داشته باشد .
در ماه آوریل ، و در تلافی اولین حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران ، حمله هوایی اسرائیل [رژیم صهیونیستی] به سیستم پدافند ضدهوایی اس _ 300 در نزدیکی شهر نطنز ، شهری در مرکز ایران که برای برنامه تسلیحات هستهای این کشور حیاتی است، آسیب رساند . مقامات غربی و ایرانی گفتند که اسرائیل [رژیم صهیونیستی] در این حمله پهپادهای بدون سرنشین و حداقل یک موشک از یک هواپیمای جنگی شلیک کرده است .
آن حمله نشان داد که اسرائیل [رژیم صهیونیستی] می تواند سیستم های دفاعی جمهوری اسلامی ایران را دور بزند و آنها را فلج کند .
به گفته مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی ، یک موسسه تحقیقاتی در واشنگتن ، اسرائیل [رژیم صهیونیستی] گزینههای دیگری نیز برای حمله به ایران دارد : موشکهای بالستیک میانبرد جریکو ۲، که میتوانند به اهدافی در حدود ۲۰۰۰ مایل دورتر برسند ، و موشکهای بالستیک میانبرد جریکو ۳، که میتوانند به اهدافی که بیش از 4000 مایل دورتر از اسرائیل است برسند .
موضع دولت آمریکا چیست؟
جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در این ماه گفت که از حمله به سایت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران حمایت نخواهد کرد .
جو بایدن در هفته گذشته و در پاسخ به این سوال که آیا میداند اسرائیل [رژیم صهیونیستی] چه زمانی حمله خواهد کرد و چه نوع اهدافی را انتخاب کرده است ، پاسخ مثبت داد ، اما جزئیاتی ارائه نکرد . پاسخ او حاکی از آن بود که ممکن است ایالات متحده و اسرائیل [رژیم صهیونیستی] در مورد این موضوع به توافق رسیده باشند . آنتونی جی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز سهشنبه با بنیامین نتانیاهو ، نخستوزیر اسرائیل [رژیم صهیونیستی] دیداری طولانی داشت .
برخی از تحلیلگران اینگونه استدلال می کنند که انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در آینده و این واقعیت که آقای جو بایدن به دنبال انتخاب در دوره دوم نیست، تأثیرگذاری و به طور بالقوه محدود کردن اقدامات اسرائیل [رژیم صهیونیستی] را برای دولت دشوارتر می کند .
ایالات متحده تأیید کرد که اسرائیل [رژیم صهیونیستی] حمله ای را آغاز کرده است ، اما توضیح بیشتری نداد و سؤالاتی را برای دولت اسرائیل [رژیم صهیونیستی] مطرح کرد .
متیو ام پوک بیگ یک گزارشگر مستقر در لندن در تیم نشریه تایمز است که اخبار جدید را پوشش می دهد. (م.ک)