تحلیل ایرانی
بررسی و تحلیل

از سقوط اسد باید برای حمله به ایران بهره برداری کرد

 از سقوط اسد باید برای حمله به ایران بهره برداری کرد

القدس العربی ؛ 17 دسامبر

چاک فرایلیخ پژوهشگر اسرائیلی[رژیم صهیونیستی] در مقاله خود انتشار یافته توسط تارنمای مرکز تحقیقات امنیت ملی در دانشگاه تل آویو با توجه به اینکه اسرائیل[رژیم صهیونیستی] همچنان فاقد یک راهبرد کلی است، نسبت به از بین رفتن تلاش های ارتش اشغالگر [صهیونیستی] در جنگ در جبهه های مختلف هشدار داد.

وی از دولت اسرائیل[رژیم صهیونیستی] خواست تا در صدد ایجاد روابط با سوریه و حمله به ایران با هماهنگی آمریکا تلاش نماید.

چاک فرایلیخ معاون سابق مشاور امنیت ملی گفت: هر چند سقوط رژیم سابق سوریه موضوع دلگرم کننده ای است اما این سوال مطرح است که : “آیا این موضوع به نفع اسرائیل[رژیم صهیونیستی] است ؟ چگونه؟”

اسرائیل[رژیم صهیونیستی] همواره وجود یک دولت با ثبات دارای حاکمیت ملی بر مرزهایش را به گروه های شبه نظامی ترجیح می دهد به ویژه اگر این گروه ها اسلامگرا تندرو باشند با توجه به اینکه رژیم سابق سوریه دستکم به مدت 50 سال آرامش در مرزها را حفظ کرد.

وی معتقد است هر چند ممکن است افراد شورشی در ابتدا بر استحکام بخشیدن به حاکمیت خود به جای مقابله با اسرائیل[رژیم صهیونیستی] تمرکز یابند اما برخی از آنان عملا از مقاصد دراز مدت خود سخن به میان آورده اند.

بر همین اساس این پژوهشگر اسرائیلی[رژیم صهیونیستی] نتیجه گیری کرد که ارتش اسرائیل[رژیم صهیونیستی] باید تهاجم خود علیه سوریه را به اتمام برساند. اسرائیل[رژیم صهیونیستی] می خواهد مانع از تسلط یافتن گروه های نظامی بر توانمندی های نظامی کلاسیک و غیرکلاسیک و شناخته شده و ناشناخته سوریه از جمله هزاران تانک و توپ و موشک و تسلیحات شیمیایی شود.

فرایلیخ همچنین معتقد است: اسرائیل[رژیم صهیونیستی] هم اکنون باید همکاری خود از جمله همکاری های پزشکی خویش که در گذشته با گروه های شورشی میانه رو جریان داشت، را از سر بگیرد و همکاری خود را با دروزها و کردها تقویت نماید به اعتبار اینکه آنها عامل ایجاد تعادل در برابر شورشی های اسلامگرا و نفوذ فزاینده ترکیه در سوریه می باشند و به موازات آن می بایست در جهت کاهش هرگونه ارتباطی در آینده میان سوریه و ایران و حزب الله تلاش کرد.

** پسرفت محور مقاومت

به گفته این پژوهشگر اسرائیلی[رژیم صهیونیستی] که بر اساس قاموس طائفه گرای رایج در اسرائیل[رژیم صهیونیستی] نشات گرفته از اندیشه “تفرقه بینداز و حکومت کن” سخن می گوید، سقوط رژیم [بشار اسد] در سوریه باعث پسرفت حضور نظامی ایران و حزب الله در این کشور گردیده است و عناصر سنی تندرو جای آنها را گرفته اند و همین امر عبور کمک ها به حزب الله در لبنان از راه سوریه را سخت و دشوار کرده است.

وی افزود: بر همین اساس اسرائیل[رژیم صهیونیستی] می بایست به تلاش خود جهت ناکام گذاشتن انتقال تسلیحات از راه های مختلف ادامه دهد از جمله انجام حملات هوایی به سبک حملاتی که طی سال های اخیر انجام داده است و تا آنجا که می تواند با نیروهای جدید تاثیرگذار در سوریه همکاری نماید.

وی خاطرنشان کرد: فروپاشی محور مقاومت به اسرائیل[رژیم صهیونیستی] کمک می کند تا آتش بس برقرار شده را تثبیت نموده و آرامش برقرار شده در مرزها با لبنان را تضمین نماید و در درون این کشور فرآیندی در جهت تضعیف حزب الله به وجود آورد.

به ادعای وی برای همگان در لبنان روشن شده که حزب الله مورد حمایت ایران حامی کشور نیست بلکه آن را از بین می برد و پیش بینی می شود انزوای حزب الله در نتیجه حوادث شکل گرفته اخیر در سوریه و حملاتی که طی ماه های اخیر دریافت کرده آن را وادار به محترم شمردن آتش بس نماید.

این پژوهشگر اسرائیلی[رژیم صهیونیستی] توصیه کرد که برای تقویت این رویکردها، اسرائیل[رژیم صهیونیستی] می بایست به همراه آمریکا و فرانسه و سایر کشور در جهت تقویت دولت لبنان و ارتش آن تلاش نماید و از شدت بحران سیاسی و اقتصادی در این کشور بکاهد و در عین حال در صورت عدم همکاری تحریم هایی علیه این کشور اعمال نمایند.

** طرح هسته ای ایران

فرایلیخ گفت: ترس و نگرانی تهران از اینکه مبادا دامنه حوادث سوریه به ایران نیز سرایت نماید و محور مقاومت به طور کامل آسیب ببیند و همچنین راه یافتن دونالد ترامپ به کاخ سفید احتمالا ایران را به تلاش جهت تحقق بخشیدن به توان هسته ای کارآمد وادار نماید.

وی افزود: همچنین این ترس و نگرانی ایران را به دستیابی به توافق هسته ای جدید با آمریکا وامی دارد. بهترین راه برای بازداشتن ایران از پیشبرد توان هسته ای خود دستیابی تهران به یک توافق هسته ای جدید است زیرا چنین توافقی به تنهایی می تواند در برنامه هسته ای ایران یک وقفه دراز مدت ایجاد نماید. اسرائیل[رژیم صهیونیستی] باید به دولت جدید آمریکا در جهت فراهم آمدن زمینه برای انجام مذاکرات با ایران در خصوص توافق جدید کمک نماید و در عین حال فعالیت های خطرناک منطقه ای این کشور را کنترل نماید.

بر اساس ادعای فرایلیخ، سقوط رژیم سوریه ضربه هولناکی به ایران و محور مقاومت وارد کرد. ایران و محور مقاومت دو عنصر اساسی برهم زننده ثبات در منطقه هستند و دو دشمن مشترک برای ما و کشورهای سنی مذهب میانه رو می باشند. این کشورها همانند ما بیم آن دارند که بازتاب و انعکاس حوادث سوریه، ثبات اجتماعی و رژیم های حاکم بر کشورهای منطقه را در معرض تهدید قرار دهد.

وی افزود: این کشورها همانند ما روابط گسترده ای با شورشی ها ندارند اما می توانند روابط خود با آنها را گسترش بخشند و از بازسازی سوریه سود ببرند و به ما در جهت برقراری ثبات در جبهه شمالی کمک نمایند. این کشورها طی سال گذشته دو بار با ما در جهت مقابله با موشک های ایران علیه اسرائیل[رژیم صهیونیستی] همکاری کردند و هم اکنون فرصت عمق بخشیدن به این روابط فراهم شده است.

** پایان جنگ

فرایلیخ معتقد است: جنگ در نوار غزه تنها با دستیابی به توافق پایان می یابد و انجام اقدامات نظامی بیشتر به آن پایان نمی دهد. فروپاشی محور مقاومت بیش از پیش جنبش حماس جهت دستیابی به توافق به منظور پایان دادن به جنگ را تحت فشار قرار خواهد داد و با همکاری کشورهای میانه رو و تشکیلات خودگردان فلسطین می توان به جای حماس تشکیلات دیگری جهت حاکمیت بر غزه یافت.

وی گفت: چنین توافقی همچنین به نجات اسرا کمک می کند که دولت اسرائیل[رژیم صهیونیستی] آنها را بی پشت و پناه به حال خود رها کرده است. اگر اسرائیل[رژیم صهیونیستی] به یک افق سیاسی در صحنه فلسطین پایبند می ماند این امر می توانست به تشکیل یک جبهه منطقه ای علیه ایران کمک نماید.

وی معتقد است: حفظ روابط ویژه و هماهنگی با آمریکا موضوع بسیار مهمی است به ویژه با توجه به موضوع سوریه و محور مقاومت به طور کلی چنین رابطه ای با آمریکا سرنوشت ساز است. ما تنها با هماهنگی فشرده با آمریکا می توانیم از خطرهای ناشی از فروپاشی سوریه در امان بمانیم و تنها با هماهنگی آمریکا می توانیم از این فروپاشی در جهت مهار ایران در صحنه عمل و مقابله با برنامه هسته ای این کشور به بهترین شکل ممکن سود ببریم.

وی ابراز داشت: این هماهنگی بسیار حائز اهمیت است به ویژه با توجه به اینکه ترامپ یک رئیس جمهور دمدمی مزاج است و به نظر می رسد به هیچ سیاست و دولت و ارزشی پایبند نیست و تنها به منافع شخصی خویش پایبند است.

این پژوهشگر اسرائیلی[رژیم صهیونیستی] در پایان این گونه نتیجه گیری کرد: هر چند محور مقاومت ضربه شدیدی دریافت کرد اما اگر ما راهبرد فراگیری نداشته باشیم و تنها به شعارهای توخالی بسنده کنیم در آن صورت تلاش گسترده بکار رفته از سوی ارتش اسرائیل[رژیم صهیونیستی] بر باد خواهد رفت. این تلاشی که ما بابت آن بهای سنگینی پرداخت کردیم توسط رهبران فاسد سیاسی از بین خواهد رفت. تنها اقدام باقیمانده در برابر ما آن است که رژیم دیگری را در منطقه سرنگون کنیم و هر چه این موضوع زودتر شکل بگیرد بهتر خواهد بود. (م.غ)