چالش های فراروی رژیم صهیونیستی در حمله به ایران
عربی 21 ؛ 19 اکتبر
دولت اشغالگر اسرائیل برای آماده شدن جهت انجام حمله احتمالی علیه ایران با موانع متعددی مواجه است . گفته می شود اهدافی که قرار است بمباران شوند، مشخص شده اند.
روزنامه “جروزالم پست ” نوشت : اسرائیل طی چند دهه میلیاردها دلار برای تولید انواع موشک های دوربرد و بمب های سنگرشکن هزینه کرد تا خود را برای حمله احتمالی علیه تاسیسات هسته ای ایران آماده کند اما به نظر می رسد این حمله بسیار پیچیده است.
روزنامه مزبور در ارتباط با موانع موجود توضیح داد: تاسیسات هسته ای ایران و پایگاه های موشک های بالستیک دراعماق زیر زمین قرار دارند و علاوه بر آن ایران دارای نظام دفاع موشکی پیشرفته ای است که در داخل کشور بهینه سازی شده است.
مسافت بیش از یک هزار و 800 کیلومتر نیز چالش دیگری به شمار می رود . گزارش ها حکایت از آن دارد که اسرائیل مخازن سوخت با قابلیت جدا شدن را برای جنگنده های اف 35 خود تدارک دیده است. بدین ترتیب با حفظ توان رادارگریزی خود می توانند به ایران برسند اما بدون مخازن یاد شده فاصله موردنظر را نمی توانند طی کنند. البته مخزن های سوخت تعبیه شده زیر بالها از توان رادارگریزی آنها می کاهد.
از سوی دیگر روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات آمریکا نوشت : ” اسرائیل با تمرکز یافتن بر روی اهداف نظامی در ایران در حمله آتی خود موافقت کرده است.”
مقامات مزبور افزودند: اهداف نظامی در ایران شامل سکوهای شلیک موشک و پهپاد و کارخانه های ساخت آنها می شود و علاوه بر آن حمله اسرائیل ساختمان های دولتی را نیز در برمی گیرد.
مقامات یاد شده خاطرنشان کردند: پاسخ اسرائیل شامل آزمایشگاه های تحقیقات هسته ای در ایران نیز خواهد شد اما از حمله به مراکز غنی سازی اورانیوم اجتناب خواهد کرد.
شبکه تلویزیونی 12 اسرائیل نیز به نوبه خود گفت: ارتش فهرست اهداف موردنظر در حمله احتمالی علیه ایران را به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآف گالانت وزیر جنگ ارائه داده است.
شبکه مزبور افزود : در طی نشست امنیتی به ریاست نتانیاهو و گالانت سناریوهای گوناگونی جهت واکنش نظامی نشان دادن علیه ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل چندی پیش به اطلاع دولت بایدن رساند که آماده حمله به تاسیسات نظامی در ایران است و نه تاسیسات نفتی یا هسته ای .
روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه نوشت : بدین ترتیب به منظور پیشگیری از وقوع یک جنگ فراگیر حمله احتمالی اسرائیل بسیار محدودتر شده است.
یک مقام آگاه گفت : اقدام انتقامجویانه حساب شده خواهد بود تا شبهه دخالت سیاسی در انتخابات آمریکا مطرح نشود. این امر حکایت از آن دارد که چارچوب حمله اسرائیل ممکن است بر روند رقابت انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا تاثیر بگذارد.
مقامات آمریکایی می گویند: فروکش کردن موضع نخست وزیر اسرائیل باعث شد تا بایدن با ارسال سامانه دفاع موشکی قدرتمند به رژیم اشغالگر موافقت کند .
تارنمای خبری عبری “والا” فاش کرد: ارتش اسرائیل با توجه به واکنش ایران پس از حمله احتمالی اسرائیل سامانه جی پی سی در منطقه الکریا در تل آویو که در آن وزارت جنگ واقع شده را از کار انداخته است.
تارنمای مزبور نوشت : اسرائیل عملا در حال آماده شدن برای حمله مجدد ایران پس از حمله احتمالی خود علیه این کشور است.
وی خاطرنشان کرد: فرماندهان ارتش اسرائیل نحوه کسب آمادگی جهت مقابله با واکنش ایران را مورد بحث و بررسی قرار داده اند.
وی افزود : کسب آمادگی اسرائیل در سطح بالا شامل سامانه دفاع هوایی و سامانه کنترل از راه دور در ارتش اسرائیل و وزارت جنگ و فرماندهی جبهه داخلی دنباله رو ارتش و وزارت خانه ها و در راس آنها وزارت جنگ و تاسیسات زیربنایی شده است.
تارنمای مزبور به نقل از یک منبع امنیتی نوشت : آمریکایی ها به تقویت سامانه دفاع هوایی اسرائیل کمک می کند. وزارت جنگ و ارتش اسرائیل در حال به روز رسانی سامانه های رهگیری و هشداردهنده با فناوری های پیشرفته در مناطق مختلف در سراسر فلسطین است.
سخنگوی ارتش اشغالگر اسرائیل به تارنمای مزبور گفت : در دوران جنگ سامانه پارازیت علیه جی اس پی به عنوان یک اقدام بازدارنده جهت برآورده کردن نیازهای گوناگون فعال می شود.
روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت یکشنبه گذشته فاش کرد : حمله موشکی ایران علیه اسرائیل در اوائل ماه جاری میلادی تلفات سنگینی به میزان تقریبا 53 میلیون دلار وارد کرد. (م.غ)