چه کسی اسناد محرمانه ایالاتمتحده را در مورد طرح های حمله احتمالی اسرائیل فاش کرد؟
ریسپانسیبل استیت کرفت؛ 20 اکتبر
نویسنده: تریتا پارسی
برخی از افراد بر این باورند که هکرهای ایرانی این کار را انجام داده اند ، اما بیایید ببینیم چه کسی از افشای این اطلاعات استراتژیک سود می برد .
مقامات آمریکایی در تلاش هستند تا مشخص کنند که چگونه دو سند فاش شده و بسیار محرمانه آمریکایی که برنامههای احتمالی اسرائیل [رژیم صهیونیستی] برای حمله به جمهوری اسلامی ایران را نشان میدهند ، در اپلیکیشن تلگرام قرار گرفته است . به گزارش نیویورک تایمز ، این اسناد “در روزهای اخیر” توسط سازمان اطلاعات ملی و سازمان ملی اطلاعات مکانی (NGA) وابسته به تشکیلات اطلاعاتی آمریکا تهیه شده است که اطلاعات و تصاویر جمع آوری شده توسط ماهواره های جاسوسی ایالاتمتحده را تجزیه و تحلیل می کند .
در مورد این گزارش های فاش شده چندین نظریه وجود دارد .
تئوری اول میگوید که ایرانیها بهعنوان بخشی از عملیات روانی خود علیه اسرائیل [رژیم صهیونیستی] ، سرویسهای اطلاعاتی ایالاتمتحده آمریکا را هک کرده و این اسناد را فاش کردهاند . با توجه به اقدامات سابق هکرهای ایران، خارج از تصورات احتمالی نیست که آنها ظرفیت هک ایالاتمتحده آمریکا را داشته باشند .
ایرانیها نیز انگیزه روشن و واضحی برای انجام این کار دارند ، اگرچه این امر همچنین نشان میدهد که ممکن است آنها توانایی دفاع در برابر حمله برنامهریزیشده اسرائیل [رژیم صهیونیستی] را نداشته باشند _ حتی با وجود هشدار قبلی که افشای این اطلاعات به آنها ارائه میدهد _ و در عوض ترجیح دادهاند برای جلوگیری از برنامههای اسرائیل [رژیم صهیونیستی] ، آن را فاش کنند .
دوم ، ممکن است یکی از افراد و مقامات داخلی دولت ایالاتمتحده آمریکا آن را فاش کرده باشد ، اما به نظر میرسد که تحقیقات خود دولت ایالاتمتحده نتیجه دیگری در پی داشته است . آنها به سمت تحقیق در مورد بازیگران و مقامات خارجی رفته اند .
سوم ، دولت جو بایدن ممکن است خود این افشاگری را ترتیب داده باشد تا حمله اسرائیل [رژیم صهیونیستی] به خاک ایران را به تعویق بیندازد . جو بایدن بهوضوح شجاعت نه گفتن به اسرائیل [رژیم صهیونیستی] را ندارد ، بنابراین در عوض ، اطلاعاتی را باهدف به تعویق انداختن برنامههای اسرائیل [رژیم صهیونیستی] حداقل تا پس از انتخابات ایالاتمتحده آمریکا در اختیار ایران قرار داده است ، زیرا این انتخابات نقطه عطف بسیار مهمی برای ایالاتمتحده می باشد .
چهار، ممکن است اسرائیلیها [صهیونیست ها] خودشان این اطلاعات را فاش کرده باشند و هدفشان از انجام این کار منحرف کردن توجه جمهوری اسلامی ایران از طریق وادار کردن آنها به جستجوی حمله در مکانهای اشتباه باشد .
پنجم و در نهایت ، ازآنجاییکه در تحقیقات ایالاتمتحده ، آنها به دنبال عوامل خارجی هستند ، سؤال این است که آیا یکی از متحدان نزدیک ایالاتمتحده آمریکا _ یکی از کشورهای عضو گروه همپیمانان موسوم به «پنج چشم» یا یک متحد ناتو با دسترسی به اطلاعات گروه همپیمانان یا «پنج چشم» _ این اطلاعات را فاش کرده است یا خیر . اگر چنین اتفاقی رخ داده باشد ، این امر نشان میدهد که متحدان نزدیک ایالاتمتحده از امتناع بایدن برای جلوگیری از شروع بزرگترین جنگ در خاورمیانه از زمان جنگ جهانی دوم به بعد ، آنقدر ناامید شدهاند که برای خراب کردن طرح تشدید تنش نتانیاهو، اوضاع را خود در دست گرفته و کنترل می کنند و در این راستا اطلاعات مربوطه را افشا کردهاند . *[ فایو آیز یا گروه همپیمانان یا «پنج چشم» اتحادیهای اطلاعاتی آنگلوسفر شامل پنج کشور نیوزیلند، ایالاتمتحده آمریکا، استرالیا، بریتانیا و کانادا است. این کشورها عضو توافق چندجانبه یوکییواسای هستند که پیمانی برای انجام شنود الکترونیک است. پیمانکار عمومی پیشین آژانس امنیت ملی ایالاتمتحده آمریکا، ادوارد اسنودن نشان داده که فایو آیز، «یک سازمان اطلاعاتی فرا ملی است که حتی به قوانین کشورهای خود نیز پاسخگو نیست». اسناد فاش شده اسنودن در سال ۲۰۱۳ نشان دادند که اعضای فایو آیز از شهروندان یکدیگر نیز جاسوسی کرده و اطلاعات گردآوری شده را نیز با یکدیگر همرسانی میکنند تا مقررات کشورهای محلی برای جاسوسی از شهروندان خود را دور بزنند با وجود جنجالهای بسیار در مورد روشهای فایو آیز، روابط کشورهای عضو آن، یکی از منسجمترین اتحادیههای جاسوسی در تاریخ را پایدار نگه داشتهاست. ]
یک دیپلمات غربی اخیراً به من گفت که تنها راه برای متوقف کردن جنگ این است که مقامات و افرادی که بایدن را مجبور به کنارگیری از انتخابات ایالاتمتحده کردند، با مجبور کردن بایدن به توقف نتانیاهو ، شاهکار خود را تکرار کنند .
همه اینها در حالی رخ می دهد که واشنگتن همچنان به تقویت این موضوع و باور _ که “رهبری” آنها تنها چیزی است که جهان را در کنار هم نگه می دارد ، ادامه می دهد .
تریتا پارسی نویسنده و تحلیلگر سیاسی ایرانی _ سوئدی است، که هم بنیانگذار و هم نایب رئیس اجرایی مؤسسه کوئینسی برای کشورداری مسئولانه است. او پیشتر رئیس و بنیانگذار شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) بودهاست. پارسی دانشیار وابسته دانشگاه جرجتاون است. پارسی دارای فوق لیسانس روابط بینالملل از دانشگاه اوپسالا و فوق لیسانس اقتصاد از مدرسه اقتصاد استکهلم است (م.ک)