اغتشاش آشوب جمهوری اسلامی
شاید عمر قریب به چهل ساله یک انقلاب آنقدر زیاد نباشد تا محققین و آسیب شناسان اجتماعی تلاش کنند در دل تاریخ آن، بدنبال عوامل و مقصرین و مسببینی باشند که با رفتارهای اجتماعی و سیاسی خود، موجبات تضعیف انقلاب و نظام سیاسی بر آمده از آن، شده اند.
معمولا بعد از گذشت بیش از پنجاه سال محققین تاریخ شناس اقدامات خود را شروع کرده و قبل از آن هر آنچه را روی داده است را صرفا نظاره کرده و تحلیل مقطعی می نمایند.
اما در تاریخ انقلاب اسلامی ایران وضعیت به صورت شگفت آوری متفاوت است؛ زیرا آمار و ارقام حوادث و اتفاقات و رویدادهای سیاسی، طی این مدت آنقدر زیاد بوده است که نمی توان از آن چشم پوشید.
رویدادهایی که هر کدام به تنهایی می تواند یک نظام سیاسی را یا برای همیشه از صحنه سیاسی یک کشور پاک کرده یا برای مدت طولانی نظام سیاسی را به چالش های خطرناک بکشاند.
اغتشاشات و آشوب های اخیرا که به بهانه فوت یک هم وطن روی داده است؛ ما را بر آن داشت بدون رعایت تقدم و تاخر زمانی وقایع و بحران های ایجاد شده در ایران طی چهل سال اخیر و بدون آنکه تحلیل و بررسی خاصی در مورد هر یک داشته باشیم، لیستی از آن را ارائه کنیم و قضاوت نهایی در نتیجه گیری آمده از آن را به عهده خواننده محترم این متن بگذاریم.
قبل از مطالعه این لیست باید اذعان کرد آنچه روی داده محصول عملکرد صحنه گردان های سیاسی و اجرائی موافق و مخالف انقلاب بوده است و در تمامی این رویدادها، با وجود اینکه به ناحق بر ملت مظلوم و ستم دیده ایران تحمیل شده اند؛ پیروز نهایی ملت بزرگ ایران بوده است.
اغتشاش آشوب جمهوری اسلامی
اعم این بحران ها، رویدادها و وقایع:
- کودتای 22 بهمن ارتش شاهنشاهی که منجر به صدور فرمان شکستن حکومت نظامی توسط امام به مردم گردید
- اعتراضات خیابانی به لایحه قصاص و اعلام متردد شدن جبهه ملی
- اعتراضات خیابانی زنان بی حجاب در خصوص تصویب قانون مجازات اسلامی و مخالفت با حجاب در سال 59
- غائله دانشگاه و تسخیر ده ها سنگره ها فرهنگی گروه ای معاند وخالف انقلاب که منجر به انقلاب فرهنگی شد
- تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام
- اعلام و اجرای تحریمات بین المللی آمریکا (اقتصادی، سیاسی و…) علیه ایران از سال 59 تاکنون
- غائله طبس و حمله نظامی آمریکا به طبس
- غائله چهاردهم اسفند 59 و درگیری های رئیس جمهور وقت با احزاب اسلامی نظام
- اعلام جنگ مسلحانه سازمان منافقین و ایجاد غائله سی ام تیر
- عزل رئیس جمهور وقت ابوالحسن بنی صدر
- کودتای شکست خورده پایگاه شهید نوژه
- کودتای شکست خورده عوامل حزب توده در ارتش
- کودتای شکست خورده قطب زاده که منجر به عزل آیت الله شریعتمداری از مرجعیت به دنبال داشت
- غائله مسلحانه در کردستان
- غائله مسلحانه در خوزستان
- غائله مسلحانه در گنبد کاووس
- غائله در سیستان و بلوچستان
- غائله آشوب در آمل
- ترورها مغزهای متفکر انقلاب اسلامی (شهید مطهری و مفتح) توسط فرقان
- جنجال های سیاسی زاده قهر آیت الله طالقانی
- جنجال های سیاسی زاده دستگیری و اعدام سید مهدی هاشمی
- ترور مسئولین دولت توسط منافقین(بمب گذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت 72 نفر از جمله رئیس قوه قضائیه شهید بهشتی و انفجار دفتر نخست وزیری و شهادت شهید رجایی و باهنر و ترور دادستان وقت شهید قدوسی و شهید صیاد شیرازی و…)
- ترور مردم عادی توسط منافقین (با بیش از 12 هزار شهید ترور منافقین)
- ترور مردم عادی و بومی توسط احزاب کومله و دمکرات(با بیش از 5 هزار شهید )
- ربایش هواپیماهای مسافری ایرانی به صورت مکرر که موجب تشکیل یگان مخفی محافظت از پرواز توسط سپاه گردید؛
- تحمیل جنگ تمام عیار هشت ساله به ایران توسط رژیم بعثی عراق با حمایت سیاسی و لجستیکی و شیمیائی قریب به سی کشور دنیا از صدام
- نظرات و پیام های شاذ آیت الله منتظری در مورد زندانیان سیاسی
- بحران در زندانیان سیاسی در جریان پایان جنگ تحمیلی
- عزل آیت الله منتظری از قائم مقام رهبری
- حمله و عملیات های شکست خورده مکرر نظامی منافقین از خاک عراق به ایران(عملیاتهای بنام فروغ جاویدان توسط منافقین)
- کشتار حجاج در مکه
- اعلام انحلال انجمن حجتیه و تحرکات این انجمن برای نفوذ در قدرت
- موشک زدن هواپیمای مسافربری ایران در خلیج فارس و شهادت بیش از 100 نفر
- غائله دانشگاه تهران در سال 78
- غائله هشت ماهه ایران در سال 88 معروف به فتنه 88
- ترور دانشمندان هسته ایی ایران (پنج دانشمند هسته ایی از سال 88 تا 99 توسط اسرائیل ترور شدند)
- ماجرای گران شدن بنزین در سال ابان 96 و اغتشاشات مرتبط با آن
- غائله اشرار در مرزهای شرقی کشور (عملیات و ترورهای انجام شده توسط جیش الظلم به سرکردگی عبدالحمید ریگی)
- دستگیری عبدالحمید ریگی در آسمان و انتقال او به زمین
- اغتشاشات و اعتراضات خیابانی در چند شهرستان در زمان دولت های ششم سال 71 و هفتم
- تحصن سیاسیون علیه شورای نگهبان در مجلس ششم
- بمب گذاری های کور اشرار در اهواز به صورت مکرر
- بمب گذاری در حسینیه شیرازی ها و شهادت نمازگزاران
- بمب گذاری انتحاری در بلوچستان و شهادت سردار شوشتری
- ازدحام حجاج در منا و کشتار بیش از هزاران تن
- حضور مستشاری ایران در عراق و سوریه در دفاع از حریم اهل بیت و مبارزه با داعش با ده ها شهید نظامی
- ترور سردار رشید اسلام سردار سلیمانی
- سرنگونی پهباد میلیون دلاری آمریکا در خلیج فارس
- سرنگونی و انهدام اشتباهی هواپیمای اکراینی
- موشک باران کردن مقر آمریکائی ها در عراق
- حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی و حرم امام خمینی توسط داعش و بدنبال آن موشک باران کردن مقر داعش در عراق
- حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو و شهادت بیش از بیست نفر از کارکنان اتش نشانی تهران
- حادثه ساختمان مترو پل آبادان
- …
- و اکنون هم غائله آشوب و اغتشاش به بهانه مخالفت با حجاب و گشت ارشاد و …
اغتشاش آشوب جمهوری اسلامی
آنچه در این فهرست بیش از پنجاه گانه آمده فقط عناوین برخی از بحران ها، وقایع، رویدادها، آسیب و تهدیدهایی بوده که طی چهل و سه سال گذشته در ایران بعد از انقلاب اسلامی رخ داده است (شاید شما بتوانید موارد دیگری را هم به آن اضافه کنید) و در کنار آن باید از سو مدیریت ها، فسادهای اقتصادی، رانت خواران بزرگ نفوذی، اختلاس های کلان، حقوق های نجومی، سلبریتی های بزرگ شده در پای سفره انقلاب وگرانی افسار گسیخته و تورم و بیکاری جوانان و … همچنین حوادث و بلاهای طبیعی همچون زلزله بم، رودبار و سیل های ویرانگر سالانه و تصادفات جاده ایی و حوادثی همچون از ریل خارج شدن قطارهای مسافربری یا سقوط هواپیماهای مسافری بدلیل نقص فنی یا سه سال بیماری فراگیر کرونا یا بحران های کم آبی و خشکی دریاچه های ارومیه و زاینده رود و خشکسالی مداوم در ایران و ریز گردها … را نام برد.
کثرت این بحران ها در مقطعی آنقدر زیاد بوده است که یکی از روسای جمهور وقت در خاتمه دولت خود اعلام کرد به صورت متوسط هر نه روز یکبار با بحران مواجهه شده است.
همه موارد فوق نشان می دهد انقلاب اسلامی از بدو زایش خود تاکنون؛ با بحران ها، حوادث، رویدادها و اتفاقات کوچک و بزرگی به طور دائم درگیر بوده است. اتفاقات و رویدادهایی که همه اعم از دشمن یا دوست، مخالف یا موافق، خودی یا غیر خودی، داخلی یا بیگانه، نظامی یا غیر نظامی، نفوذی یا معتمد، اغتشاش و آشوب یا آرام و مدنی، خونین یا مسالمت آمیز، مسئول و غیر مسئول به صورت عمدی یا غیر عمدی، به نوعی در آن سهم داشته اند.
لازم به ذکر است در همین مدت جمهوری اسلامی به طور متوسط هر دو سال یک بار انتخابات عمومی برگزار کرده است که شامل انتخابات رای به جمهوری اسلامی – انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی – انتخابات رای به قانون اساسی در دو نوبت – سیزده دوره انتخابات ریاست جمهوری و یازده دوره انتخابات مجلس شورای نگهبان و پنج دوره مجلس خبرگان رهبری و شش دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا بوده است.
اغتشاش آشوب جمهوری اسلامی
نتیجه گیری:
با وجود کثرت بحران در کشور طی بیش از چهل سال گذشته و از طرف دیگر رویکرد جدی نظام به برگزاری انتخابات در موعدهای مقرر، گویای این است که پیشنهاد قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای کاهش بحران ها یا مقابله با بحران ها و حوادث خود ساخته و مصنوعی به دست دوست و دشمن، خودی و غیر خودی؛ فقط انتخابات است. انتخاباتی که بر گرفته از آراء و اراده مردم و مبتنی بر قوانین جاری کشور برگزار گردد.
لذا آنچه می تواند سرنوشت مردم را رقم زده و آینده کشور را ترسیم کند و آبی باشد بر تنور خود ساخته اختلافات در کوتاه مدت؛ گفتگوی مردمی و در میان مدت در صندوق های رای نهفته است، نه در اغتشاش و آشوب در کف خیابان ها.
بنابراین می طلبد اکنون که افکار عمومی جامعه در شرایط رضایت بخشی وجود ندارد؛ موضوع مطالبات مردم با اعلام حمایت از مدافعان امنیت و انتظام کشور ، از طریق جدا سازی خادم از خائن و گفتگوی شفاف (نه با گروه ها و معاندین خارج نشین خائن و نفوذی های آنها در داخل کشور) با اعلام مواضع روشن خواص به همراه جبران اشتباهات از همه طرف ها و همچنین رسیدگی قانونی و قضائی به خطاها و ایرادات در کوتاه مدت و سپس برنامه ریزی برای برگزاری با شکوه انتخابات پیش رو در سال آینده و اجرای کامل قوانین و مقررات مربوط به آن، مورد توجه متولیان امور قرار گرفته و همّ خود را بر اصلاح روندها، قوانین و رفع ضعف ها و نواقص و اجرای قوی آن در آینده نزدیک قرار دهند؛ تا انگیزه های لازم برای حضور معترضین جهت مشارکت حداکثری از هم اکنون فراهم آید و مطالبات خود را از طریق گفتگو و انتخابات در مجاری قانونی دنبال نمایند.
والسلام
مهر 1401
تا اصلاحات گفتاری، رفتاری، کرداری اتفاق نیفتد و اصلاح اندیشه به یک باور و یک ضرورت تغییر نکند ، به هر بهانه ایی باید شاهد بحران بود ، همین خود گواه بر نابسامانی دارد که فقط با وقوع بحران خود نمایی می کند و با اتمان آن به فراموشی می رود.
تا زمانیکه یکه از طرف های گفتگو خود را حق مطلق و چوپان تصور می کند و ملت را گوسفندانی که به زور آنان را باید به بهشت ببرند و مخالفین خود را معاند و مزدور دشمن و… تصور می کنند امکان گفتگو و انتخاباتی که بر گرفته از آراء و اراده مردم باشد وجود نخواهد داشت و باقی حرف ها کشک می باشد کشکی که به زور باید خورده شود.