انعکاس 18

نگاهی به موضوع ایران و جنگ غزه در برخی مطبوعات خارجی

انعکاس 18

نگاهی به موضوع ایران و جنگ غزه در برخی مطبوعات خارجی

 

منبع عنوان چکیده
پولتیکو؛ ۷ اکتبر

 

آیا حمایت ایران از طرفداران حماس ، توافق اسرائیل و عربستان را از بین می ببرد؟ حمله حماس در یک لحظه دیپلماتیک بسیار حساس انجام شد و این در حالی بود که عربستان سعودی اعلام کرد میتواند روابط با اسرائیل را عادی کند – اتحادی که به شدت تهران را آشفته میکند محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی می ماه گذشته با مصاحبه ای در فاکس نیوز زنگ خطر را در ایران به راه انداخته است زمانی که وی در مورد دیپلماسی با اسرائیل گفت: عربستان و اسرائیل هر روز به عادی سازی روابط نزدیکتر میشوند ولیعهد عربستان با این حال تاکید کرده است: «مساله فلسطین برای عادی سازی روابط با اسرائیل بسیار مهم است. در ماههای اخیر رسانه های بین المللی از تلاشهای دولت جو بایدن برای عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان خبر داده اند.
سندیکای خبری یهود؛ ۷ اکتبر رد پای جمهوری اسلامی ایران در پس حمله حماس دیده میشود؟

 

حماس مرگبارترین حمله تروریستی را که در تاریخ علیه اسرائیل انجام شده آغاز کرد. بدیهی است که حماس برای مدت طولانی است که این اقدامات را برنامه ریزی میکنند این حملات، مجموعه ای از حملات بسیار هماهنگ است و آنها توانستند اسرائیل  را از نظر تاکتیکی غافلگیر کنند و خسارات ویرانگری را در قالب تلفات افراد کشته شده در تخت و خانه خود میباشد و آنها توانستند تعداد نامعلومی از مردم را به غزه برگردانند غیر نظامیان و سربازان بسیاری نیز گروگان بگیرند. شده اند.

این اتفاقات بی سابقه میباشد . جمهوری اسلامی دراین حمله چقدر نقش داشته است موضوع این یادداشت است.

اندیشکده استیمسون؛ ۱۲ اکتبر

 

حماس تنها یکی از چهار جبهه ایران علیه اسرائیل است؟

 

حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر سوالات متعددی را برانگیخته است، از جمله اینکه چگونه جامعه اطلاعاتی اسرائیل نتوانسته چنین کارزار پیچیده و گسترده ای را پیش بینی کند. اما جنگ اخیر را نباید به طور کامل غیر منتظره تلقی کرد. برای سالها حماس یکی از اصلی ترین ابزارهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در استراتژی مقابله آن (ایران) با اسرائیل در جبهه های مختلف بوده است و حداقل سه جبهه دیگر علیه اسراییل از دهه ۱۹۸۰ تأسیس شده است.

جدای از انگیزه های ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران یک هدف اصلی در پشت استراتژی جمهوری اسلامی ایران علیه اسرائیل وجود دارد افزایش و توسعه بیش از حد منابع نظامی و اطلاعاتی اسرائیل و منحرف کردن توجه آنها و در نهایت بازدارندگی اسرائیل از حمله به ایران در حالی که هنوز مشخص نیست که آیا جمهوری اسلامی ایران در تصمیم اخیر حماس برای انجام چنین حمله پیچیده و خونینی علیه اسراییل نقشی داشته است یا خیر خصومت جمهوری اسلامی ایران با اسرائیل کاملاً شناخته شده است. از نظر تهران، اسرائیل یا بهتر بگوییم رژیم صهیونیستی بر اساس جنگ، اشغال، تروریسم و نقض حقوق ملتها تأسیس شده است…..

موسسه واشنگتن؛ ۱۶ اکتبر

 

آیا حزب الله عقب نشینی میکند یا تنشها را تشدید می کند؟

 

آخرین اقدامات این گروه [ حزب الله] نشان میدهد که استراتژی آنها برای جنگ حماس و اسرائیل تغییر نکرده است: استفاده از تشدید تنشهای مرزی محدود و غیرقابل انکار برای منحرف کردن توجه اسرائیل بدون ورود کامل به درگیری در حال حاضر که با پیشروی و ادامه یافتن جنگ اسرائیل و حماس، درگیریهایی که در امتداد مرز لبنان و اسرائیل رخ داده نشان میدهد حزب الله نمیخواهد فراتر از قواعد درگیری ضمنی که پس از جنگ اسرائیل و حزب الله در سال ۲۰۰۶ با اسرائیل وضع شده بود وارد این درگیری شود؛ آنها حداقل هم اکنون قصد درگیری و دخالت در این جنگ را ندارند.

این گروه میخواهد بدون خطر از دست دادن موقعیت استراتژیک خود در لبنان، از مزایای این جنگ بهره مند شود. اما این تعامل حساب شده میتواند هر لحظه تغییر کند و به دلیل محاسبات اشتباه یا تغییر در ارزیابی های حزب الله و رهبری جمهوری اسلامی ایران به یک جنگ تمام عیار میان حزب الله و اسرائیل تبدیل شود در هر صورت حمله حماس در ۷ اکتبر و ماهیت تهاجمی جنگ پس از آن ممکن است در نهایت به پایان رویکرد ۱۷ ساله بازدارندگی در امتداد مرز لبنان و اسرائیل منجر شود و سیاستهای اسرائیل و ایالات متحده را نسبت به ایران و حزب الله در خاورمیانه تغییر دهد…..

الجزیره؛ ۱۷ اکتبر

 

بعد از صحبت های دکتر عبداللهیان  وزیر خارجه ایران در مورد گسترش جبهه ها… آیا منطقه دوره سرنوشت سازی را پیش رو دارد؟

 

پس از هشدار  آقای امیرحسین امیر عبداللهیان در مورد گسترش یافتن جبهه های جنگ، پیش بینی ها در مورد دخالت نظامی ایران در عملیات طوفان الاقصی افزایش یافت عملیاتی که مقاومت فلسطین علیه رژیم اشغالگر اسراییل در هفتم اکتبر جاری به راه انداخت.

کارشناسان از احتمال دخالت غیر مستقیم ایران توسط همپیمانان مسلح خود در منطقه همانند نظام سوریه، حزب الله لبنان و گروه انصار الله حوثی در یمن و الحشد الشعبی در عراق سخن به میان آوردند. ….

اسرائیلحزب اللهحماسغزهفاسطینلبنان
Comments (0)
Add Comment