انعکاس66 ایران در نگاه مطبوعات خارجی

انعکاس66

ایران  در نگاه مطبوعات خارجی

مطالعه همزمان مهمترین یادداشت ها؛ در رسانه های دنیا، با موضوع ایران؛ می تواند به ما کمک کند تا بهتر بر  فضای حاکم بر امپراتوری تبلیغاتی جهان بر علیه ایران اشرافیت پیدا کنیم.

 در همین راستا پایگاه تحلیل ایرانی با همکاری بعضی از موسسات و اندیشکده هااقدام به انتشار تعدادی از این یادداشت ها می نماید.  باز نشر این یادداشت ها به معنای تایید محتوای آنها نیست. یادداشت های تحلیلی پیش رو از بین ۵۰ اندیشکده مطرح جهان و خبرگزاری های بین المللی با محوریت مسائل و موضوعات مرتبط با ایران انتخاب و ترجمه شده است.  برخی از اندیشکده های شاخص و پایگاه های خبری بین المللی عبارتند از: مرکز مطالعات راهبردی و بین الملل آمریکا (CSS) ، مرکز امنیت نوین آمریکا (CNAS)، مرکز ویلسون، موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، شورای روابط خارجی آمریکا، شورای آتلانتیک، چیم هاوس، بنیاد دفاع از دموکراسی، بنیاد هرینج، بنیاد اعانه کارنگی برای صلح بین الملل، اندیشکده رند، اندیشکده بروکینگر، اندیشکده آمریکن اینترپرایز، اندیشکده صهیونیستی بگین سادات، موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل،  فارین پالیسی فارین افرز ، روزنامه واشنگتن پست، روزنامه نیویورک تایمز، روزنامه وال استریت ژورنال، روزنامه های ارتش،  روزنامه جروزالم پست،  روزنامه یدیعوت آحارونوت، روزنامه اسرائیل هیوم، روزنامه تایمز اسرائیل، پایگاه اینترنتی نشنال اینترست و…..

 

منبع عنوان لینک  یادداشت چکیده
امریکن کانزروتیو؛ 12 فوریه در انتظار دیپلماسی با ایران برای مطالعه کامل یادداشت اینجا را کلیک کنید

رییس جمهور دونالد ترامپ خواهان دستیابی به یک توافق هسته ای با جمهوری اسلامی ایران است. پس بنابراین بهتر است که سریع عمل کند.دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا خاطر نشان کرد که خواهان یک توافق با تهران و نه جنگ با آن است. او هفته گذشته در تروث سوشیال Truth Social نوشت: « من یک توافق صلح هسته‌ ای تأیید شده را ترجیح می‌ دهم، که به ایران اجازه رشد و شکوفایی مسالمت ‌آمیز را می‌ دهد».با این اوصاف بهتر است که وی سریع عمل کند . مذاکره برای دستیابی به توافقی که برنامه انرژی هسته ای جمهوری اسلامی ایران را محدود می کند زمان می برد. مذاکره بر سر توافقی که باراک اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا امضا کرد 20 ماه طول کشید و این که نیروهای مخالف دیپلماسی ممکن است در ماه ها و سال های آینده قوی تر شوند. در همین حال ، موضع خود ترامپ هم احتمالاً ضعیف خواهد شد . روسای جمهور دوره دوم به سرعت متوجه می شوند که سرمایه سیاسی آن ها دیگر انباشته نمی شود- و کاهش می یابد.امروز ترامپ بر جمهوری‌ خواهان مسلط است، اما در مورد ایران، نئومحافظه‌ کاران در حال شکستن صفوف هستند. سناتور لیندسی گراهام درست چند ساعت بعد از این که ترامپ چنین توافقی را تایید کرد در پست ایکس گراهام نوشت: «به عقیده من حقیر ، چیزی به نام توافق صلح هسته‌ ای قابل راستی‌ آزمایی با نظام ایران، که نازی‌ های مذهبی هستند، وجود ندارد».

یدیعوت آحارونوت؛ 13فوریه رئیس جمهور ایران به اسرائیل طعنه زد: حمله به تاسیسات هسته ای؟ ما هزاران تاسیسات جدید خواهیم داشت

برای مطالعه کامل یادداشت اینجا را کلیک کنید

درحالی که اطلاعات آمریکا ارزیابی می کند که ممکن است اسرائیل [رژیم صهیونیستی] تا نیمه سال به تاسیسات ایران حمله کند و احتمالا این اقدام با حمایت آمریکا انجام شود، [آقای دکتر مسعود] پزشکیان هشدار داد که ایران می‌تواند به سرعت هر سایت هسته‌ای که در حمله احتمالی اسرائیل [رژیم صهیونیستی]  مورد هدف قرار می‌گیرد را بازسازی کند. [آقای دکتر] مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران روز پنجشنبه گفت که دشمنان ایران ممکن است بتوانند به مراکز هسته‌ای کشور ضربه بزنند اما نمی‌توانند ایران را از توانایی ساخت مراکز جدید محروم کنند. ایشان این اظهارات را پس از انتشار گزارشی در واشنگتن پست بیان کرد که بر اساس آن، اطلاعات آمریکا بر این باورند که اسرائیل [رژیم صهیونیستی] ممکن است تا نیمه سال به تاسیسات هسته ای ایران در نطنز و فردو حمله پیش‌دستانه‌ای انجام دهد و قصد دارد از آسیب به دفاع هوایی ایران ناشی از حمله ارتش اسرائیل [رژیم صهیونیستی] در ماه اکتبر استفاده کند.

الجزیره ؛ 15 فوریه میان فشار حداکثری و کناره گیری از مذاکرات برای مطالعه کامل یادداشت اینجا را کلیک کنید

طبق معمول چهار دهه گذشته تعارفات دیپلماتیک باعث کاهش تنش میان واشنگتن و تهران نشد. علیرغم اینکه تهران تمایل داشت تا با دولت جمهوری خواه وارد مذاکره شود و دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا نیز مایل بود تا با (دکتر) مسعود پزشکیان همتای ایرانی خود دیدار و گفت وگو نماید اما سیاست فشار حداکثری آمریکا با واکنش شدید ایران مواجه شد. پس از یک ماه مبادله نشانه های مثبت در خصوص انجام مذاکره مستقیم میان تهران و واشنگتن ، خبری از راه رسید دال بر اینکه ترامپ با صدور حکمی خواستار ازسرگیری سیاست فشار حداکثری علیه تهران شد که ایرانیان را شگفت زده و شوکه کرد.  برخی از مقامات بلندپایه ایران به اظهارات سه شنبه ترامپ واکنش نشان دادند که طی آن ابراز داشت : ” ایران نمی تواند به تسلیحات هسته ای دست یابد.” آنان تاکید کردند که کشورشان تمایلی به ساخت بمب اتم ندارد اما وزارت دارایی آمریکا پنجشنبه علیه افراد و نفت کش های حامل نفت خام ایران به چین مجازات هایی اعمال کرد و جای هیچ شک و تردیدی باقی نماند که واشنگتن در صدد به صفر رساندن صادرات نفت ایران است همان گونه که ترامپ قول داده بود.

عرب  نیوز؛ 17 فوریه سردرگمی آمریکا و سالی که در آن اتفاقات بسیاری برای ایران رخ خواهد داد برای مطالعه کامل یادداشت اینجا را کلیک کنید

این دیپلمات با واشنگتن ، مسیرها و مکان هایی که در آن تصمیم گیری می شود آشنایی دارد. او در ابتدای دوره ریاست جمهوری به دیدار مقامات می رفت و با پاسخ ها و انتظارات بسیار زیادی باز می گشت تا به مافوق خود گزارش دهد. اما این بار او با موضوع بسیار دشواری مواجه شده است. او با واشنگتنی مواجه است که در سردرگمی شدیدی قرار گرفته بود و جهان نیز بر بازگشت «مرد قوی» به کاخ سفید متمرکز بود. این سردرگمی سراسر ایالات متحده را در بر گرفته بود و دیپلمات با سوالات بیشتر بازگشت. در کاخ سفید این احساس وجود دارد که ایالات متحده در یک نقطه عطف مهم قرار دارد. دونالد ترامپ تنها به تعویض مبلمان در کاخ سفید بسنده نمی کند؛ او رویای تغییر ویژگی های سیاسی و اقتصادی کشور را در سر می پروراند. این دیپلمات اذعان داشت که رویکرد ها و تدابیر جدید آمریکا چنان متزلزل است که هم متحدان و هم دشمنان را گیج کرده است. همراهی با ترامپ مانند رانندگی در یک جاده پر از دست انداز است ، جاده ای که در مه فرو رفته و تقریبا غیرقابل نفوذ است. او با این تصور به مسند قدرت بازگشت که می‌خواهد و می تواند به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد. وی نه تنها به این دلیل که به دستیابی به جایزه صلح نوبل فکر می‌کند، بلکه برای اینکه جایی برای خود در کتاب‌های تاریخی رزرو کند، خواهان پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین است. به نظر می رسد او برای رسیدن به این هدف به دوستی قدیمی خود با ولادیمیر پوتین تکیه کرده است، زیرا به نظر می رسد که این جنگ روابط بین آنها را تیره و تار نکرده است.

 

اسرائیلامریکاایرانترامپنتانیاهو
Comments (0)
Add Comment