دلایل تعیین استاندار عرب زبان برای استان خوزستان

دلایل تعیین استاندار عرب زبان برای استان خوزستان

الجزیره ؛ 3 نوامبر

ایران برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب 1979 یک استاندار عرب زبان برای استان خوزستان واقع در جنوب غرب کشور تعیین کرد تا وعده های ارائه شده از سوی (دکتر) مسعود پزشکیان در دوران مبارزه انتخاباتی مبنی بر مشارکت اقوام و اقلیت های دینی در اداره کشور و تقویت وفاق ملی تحقق یابد.

در همین راستا فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت ایران در کنفرانس مطبوعاتی در سه شنبه گذشته تاکید کرد : هیات دولت با انتخاب محمد رضا موالی زاده به عنوان اولین استاندار عرب زبان در استان خوزستان موافقت کرد.

محمد رضا موالی زاده فرزند سید شبل در سال 1960 در شهر خرمشهر واقع در جنوب غرب ایران به دنیا آمد و در رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران دکترا گرفت و در دانشگاه مشهور جندی شاپور شهر اهواز به تدریس پرداخت و در دو دوره چهارم و پنجم نماینده این شهر در پارلمان ایران بود.

علاوه بر انتخاب وی به عنوان سفیر ایران در الجزایر طی سال های 2000 تا 2005 ، استاندار جدید عرب زبان خوزستان در پست های بلندپایه دیگری همچون معاونت وزارت رفاه و تامین اجتماعی و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام وظیفه کرده است.

در ارتباط با تعیین شخصیت هایی از اقوام و اقلیت های دینی در پست های بالا ، (دکتر) مسعود پزشکیان در نشست هیات دولت در چهارشنبه گذشته تاکید کرد که تفاوتی میان اقشار مختلف ملت ایران چه قوم عرب یا کرد یا بلوچ و سایر اقوام وجود ندارد.

وی افزود : ما اگر در کنار هم قرار بگیریم می توانیم قدرت و وفاق ملی خود را تقویت نماییم تا بیگانه جرات پیدا نکند در اندیشه تعرض به کشور برآید.

(دکتر) پزشکیان با برافراشتن شعار ” وفاق ملی و تحکیم وحدت و همبستگی میان تمامی اقشار جامعه ایران ” در دوران مبارزه انتخاباتی خود قول لغو محدودیت های اجتماعی به ویژه شبکه اینترنت و ایجاد زمینه مشارکت تمامی جریان های سیاسی و اقوام و اقلیت ها و مذاهب دینی در ساختار اداری جمهوری اسلامی را مطرح کرد زیرا ایران متعلق به تمامی ایرانیان است.

با گذشت تقریبا 100 روز از تصدی پست ریاست جمهوری توسط (دکتر) پزشکیان ناظران سیاسی ملاحظه کردند که او تمام تلاش خود را جهت لغو محدودیت های اجتماعی از جمله پایان دادن به حضور گشت ارشاد در خیابان ها و لغو محدودیت های اینترنت به کار برده است.

دولت (دکتر) پزشکیان علاوه بر تعیین اولین استاندار عرب زبان در استان خوزستان برای اولین بار در دو استان کردستان و سیستان و بلوچستان دو استاندار از میان اهل تسنن برگزید. اقدام یاد شده اولین بار است که پس از پیروزی انقلاب ایران شکل می گیرد. (دکتر) پزشکیان همچنین بر تعیین شخصیت هایی از میان اقوام ایرانی همچون کرد و بلوچ در سائر پست ها تاکید کرد.

در همین راستا ” جاسم شدیدزاده تمیمی ” فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده عرب زبان سابق در پارلمان ایران از انتخاب اولین استاندار عرب زبان برای استان خوزستان به عنوان یک اقدام صد در صد مثبت نام برد که از سوی (دکتر) پزشکیان انتظار می رفت همان گونه که در دوران مبارزه انتخاباتی خود قول داده بود و جریان اصلاح طلب اصلاح امور را به عنوان خط مشی سیاست های خود برگزیده است.

تمیمی در گفت وگو با الجزیره نت تاکید کرد : تعیین یک شخصیت عرب زبان در پست استانداری هر چند برای اولین بار در استان خوزستان شکل می گیرد اما در سطح جمهوری اسلامی اولین بار نیست زیرا حسن روحانی رئیس جمهور پیشین جاسم جادری فعال سیاسی عرب زبان را در سال 2013 به عنوان استاندار استان هرمزگان برگزید.

به گفته تمیمی ، کشور توسط فرزندان خود از اقوام و مذاهب مختلف ساخته می شود.

وی افزود : داشتن نگرش امنیتی به اقوام در شان نظام جمهوری اسلامی نیست زیرا با این کار کشور را از توانمندی های بشری خود محروم خواهد کرد .

وی تاکید کرد : قوم عرب در ایران دارای توانمندی های بسیار سترگی جهت تحکیم روابط تهران با کشورهای عرب همجوار و تصدی پست های بلندپایه است و توانسته شایستگی خود را به نهادهای حاکم بر کشور به اثبات برساند.

تمیمی تاکید کرد : فعالان سیاسی عرب زبان در ایران امروزه می خواهند به اعتماد (دکتر) پزشکیان به بهترین نحو ممکن پاسخ دهند و تجربه تعیین یک استاندار عرب زبان برای استان خوزستان در راه وفاق ملی به دور از رقابت های قومی را با موفقیت همراه نمایند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد : ما همچنان که از دور ماندن در مدیریت استان خوزستان ظرف چند دهه گذشته انتقاد کرده ایم بر مشارکت دیگران در تصدی سایر پست های بلندپایه در استان خوزستان اصرار خواهیم داشت زیرا این استان همواره چه در گذشته و حال حاضر الگویی برای همزیستی مسالمت آمیز میان اقوام و مذاهب به شمار می رود.

از سوی دیگر محمد مهاجری پژوهشگر مسائل سیاسی محافظه کار معتقد است که جریان محافظه کار با تعیین شخصیت هایی از اقوام و مذاهب در پست های کلیدی و مهم و حساس مخالفتی ندارد و سکوت این جریان در مورد این اقدام اصلاح طلبانه نمایانگر موافقت و تایید آنها است هر چند تا کنون با احتیاط نسبت به چنین اقدامی برخورد کرده است.

مهاجری در گفت وگو با الجزیره نت افزود : هر چند تعیین برخی از شخصیت ها در پست های حساس و مهم و کلیدی خشم و نارضایتی جریان محافظه کار را برانگیخته است اما ما تا کنون اظهارنظر روشنی از سوی جریان اصولگرا نسبت به اقوام و اقلیت های دینی نشنیده ایم .

وی ابراز داشت : اقدام (دکتر) پزشکیان در انتخاب برخی از مقامات از میان اقوام و اقلیت های دینی بسیار هوشمندانه بوده است تا حساسیت دیگران را تحریک نکند.

وی ادامه داد: موالی زاده این سیاست مدار عرب زبان هر چند از سوی اصلاح طلبان به عنوان استاندار استان خوزستان برگزیده شده است اما جزو جریان محافظه کار به شمار می رود و همچنین استاندار جدید استان کردستان هر چند از اهل تسنن است اما به داشتن گرایش به جریان اصلاحات شناخته نشده است.

مهاجری در پایان گفت : جامعه ایران در بردارنده طیف گسترده ای از اقوام است و تعیین افرادی از میان اقوام و اقلیت های دینی در پست های بالا هیچ ممنوعیتی ندارد و هر گونه اقدامی در راستای تقویت وفاق ملی مورد تایید اردوگاه محافظه کار قرار دارد.(م.غ)