مذاکرات هسته ای و برگ برنده ایران
بسمالله الرحمن الرحیم
مذاکرات هستهای ایران با غرب و بخصوص آمریکا، سابقه ای چند ساله دارد. ما با آمریکا درخصوص امنیت در افغانستان و عراق بارها مذاکره کرده ایم.
آمریکا دقیقا می داند که ایران آن ایرانی نیست که در خلال دفاع مقدس، هشت سال، جنگی تمام عیار به ایران تحمیل نمود. جنگی که با دلار های نفتی ارتجاع منطقه، تسلیحات نظامی شرق و غرب در حمایت از نظام حزب بعث عراق شکل گرفت و با حمله به سکوهای نفتی و يا سرنگونی هواپیمای ایرباس شعله ور شد ولی پاسخی دریافت نکرد ، آن ها به درستی می دانند که ما در مذاکرات جدی هستیم و گزینه نظامی را هم روی میز داریم ، شايد جمهوری اسلامی ایران از برخورداری از برخی تجهیزات نظامی با آمریکا ، هم وزن نباشیم لکن ایران مؤلفههایی دارد که آن عدم توازن را کم رنگ می کند؛ از جمله می توان به تجارب هشت سال دفاع مقدس، استفاده مناسب از تاکتیک های جنگ های نامتقارن ، سامانه موشکی و موقعیت ژئوپلیتیک و ژئو استراتژیک ایران وسعت سرزمینی، منطق عدالت محور ایران در مذاکرات اشاره نمود.
غیر نظامی بودن صنعت صلح آمیز هستهای ایران بارها از طرف آژانس بینالمللی انرژی اتمی مورد تایید قرار گرفته و حتی ساختارهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا نیز براين حقیقت صحه گذاشته اند ، تنها رژیم اشغالگر صهیونیستی است که همواره در جایگاه تخريب مذاکرات عمل نموده و متأسفانه منبع اطلاعاتی اتهامات و ایجاد جو امنیتی سازی صنعت هستهای ایران در خلال این سالها بوده است . که نمونه آن را در ترور دانشمندان هسته ای توسط رژیم اشغالگر صهیونیست به خوبی مشاهده شد.
این حقیقت می تواند در تنویر افکار عمومی جهان برای ما موثر باشد که ضرورت دارد دریک دیپلماسی عمومی حساب شده روی افکار عمومی، رسانه ها، سیاست مداران کشورها کار شود.
این دور از مذاکرات حدودا از حمایت حاکمیت ایران و کشورهای منطقه برخودار است و اگر دولت آمریکا در مذاکرات صادق باشد و بتواند در مقابل لابی صهیونیست مقاومت کند توافق دور از دسترس نیست.
برگ های برنده ایران، یکدست بودن حاکمیت در کشور، پیشرفت های چشمگیر صنعت هستهای، آمادگی قدرت نظامی و موشکی ایران در دفاع آز کشور، تجربه گذاشته برجام، توانمندی قدرت دیپلمات های ایرانی ومنطق قوی عدالت محور مذاکرات ایران را می توان بر شمرد.
مذاکرات هسته ای و برگ برنده ایران
بدون شک در خصوص خط قرمزهای ما در مذاکرات می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود.
۱- مذاکرات صرفا در خصوص هستهای باشد .
۲- حفظ ابعاد صنعت هسته ای مطابق مقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی.
۳- داشتن غنی سازی براساس نیازهای علمی و راکتورهای تحقیقاتی کشور.
۴ – پذیرش تعهدات متوازن.
۵- نظارت و راستی آزمایی صرفا توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت بپذیرد.
۶- پیشبینی کمیسیونی مطمئن برای نظارت بر تعهدات طرف مقابل.
۷ – لغو تمام تحریم ها.
والسلام
جهانگیر فولادوند منصوری
فروردین 1404