چگونه نفوذ پنهان ایران دموکراسی آمریکا را تهدید می کند

چگونه نفوذ پنهان ایران دموکراسی آمریکا را تهدید می کند

هیل؛ 15 می

نویسندگان: کسری اعرابی و جیسون برودسکی

تصور کنید که روسیه قصد نفوذ به دولت ایالات متحده و دانشگاه های معتبر آمریکایی را داشته باشد. تصور کنید که با ایجاد روابط در چنین مکان‌های مهمی، عوامل روسی گروگان‌گیری دانش‌آموزان آمریکایی توسط سرویس امنیتی FSB روسیه را تسهیل کردند.

اگر چنین اتفاقی بیفتد، البته به حق جای اعتراض هست.

متأسفانه این دقیقاً همان چیزی است که در حال رخ دادن است و در مورد ایران نیز رخ داده است. با این حال، با وجود تهدید آشکار برای امنیت ملی ایالات متحده، هیچ کس در مورد آن صحبت نمی کند.

در سال‌های اخیر، جایی که واشنگتن به دنبال تعامل بوده، تهران به دنبال بهره‌برداری بوده است. در حالی که تمام تمرکز بر تشدید تنش جمهوری اسلامی در خاورمیانه می باشد و این با وجودیست که تهدید ناشی از نظام [حضرت] آیت‌الله علی خامنه‌ای بسیار نزدیک‌تر است.

تحقیقات اخیر رسانه ایران اینترنشنال و سمافور، عملیات اطلاعاتی قابل توجهی توسط نظام جمهوری اسلامی ایران در خاک ایالات متحده و غرب طی سالیان گذشته را تایید می کند. این گزارش نشان می دهد که در سال 2014، وزارت امور خارجه ایران و کهنه سربازان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (نیروی شبه نظامی ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران) حداقل در یک شبکه هماهنگ متشکل از متخصصان و دانشگاهیان ارشد غربی برای تأثیرگذاری بر سیاست، شرکت داشتند. این شبکه با نام «ابتکار کارشناسان ایران» به نفع نظام دینی و مذهبی جمهوری اسلامی شناخته شد.

در سال‌های پس از آن، این متخصصان مستقر در غرب و دیگران در اتاق‌های فکر، دانشگاه‌ها و حتی سازمان‌های دولتی ایالات متحده مانند پنتاگون فعال شده اند و ارتباط نزدیکی با مقامات ارشد آمریکایی و اروپایی در مورد جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده‌اند. برخی از این کارشناسان ، ناخواسته این کار را انجام می دهند. اما برخی دیگر ممکن است کاملاً از کاری که انجام می دهند آگاه باشند. کسانی هستند که حتی مستقیماً با نظام جمهوری اسلامی در ارتباط هستند، مانند حسین موسویان از دانشگاه پرینستون، که سفیر تهران در آلمان در جریان یک رشته ترور علیه مخالفان ایرانی در آن کشور بود.

توضیحات

همه مکان های مهم، از پرینستون تا پنتاگون را به هم وصل کنید، و در پس این عملیات نفوذ، یک اتاق فکر به اصطلاح ایرانی وجود دارد که فعالیت ها و ارتباطات آن، در غرب نادیده گرفته شده است.(م.ب)

مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی (IPIS) مستقر در تهران یک اتاق فکر معمولی نیست. این مرکز به عنوان شاخه رسمی وزارت امور خارجه ایران، نماینده یک نظام خطرناک و متخاصم است. این سازمان و اعضای آن در هماهنگی نزدیک با دستگاه سرکوبگر امنیتی- اطلاعاتی نظام هستند.

چگونه نفوذ پنهان ایران دموکراسی آمریکا را تهدید می کند

مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی روابط دیرینه ای با سپاه پاسداران انقلاب ایران دارد. مصطفی زهرانی، یک کهنه سرباز سپاه، در زمان تأسیس ابتکار کارشناسان ایران، رئیس آن بود و ارتباط مستقیمی با اعضای ابتکار کارشناسان ایران داشت. در واقع، برنامه تبادل دانشجوی دانشگاه پرینستون با ایران که منجر به گروگان گرفتن یک دانشجوی آمریکایی توسط نظام ایران شد، ظاهراً ایده ای بود که ابتدا توسط زهرانی به یکی از اعضای غربی ابتکار کارشناسان ایران که اکنون برای پنتاگون کار می کند پیشنهاد شده بود.

شایان ذکر است که حتی در سال 2015 مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی یک گروه اصلی کنفرانس امنیتی مونیخ را با فرمانده فقید سپاه قدس [سردار شهید] قاسم سلیمانی- ….. که توسط ایالات متحده آمریکا در لیست سیاه قرار گرفته بود و خون هزاران نیروی آمریکایی روی دستانش بود، مرتبط کرده بود.

وضعیت این اندیشکده و وابستگی رسمی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی به وزارت امور خارجه ایران – به جای هر نهاد امنیتی- اطلاعاتی – این امکان را به آن داده است تا فعالیت هایی فراتر از مرزهای ایران انجام دهد و بدون ایجاد سوء ظن میزبان مقامات خارجی باشد، حتی اگر بسیاری از مقامات آن دارای کارت عضویت وزارت اطلاعات ایران و سپاه پاسداران انقلاب باشند. دقیقاً به همین دلیل است که این مرکز یک انکوباتور عالی برای فعالیت ‌های نفوذی ایران، مانند ابتکار کارشناسان ایران است.

چگونه نفوذ پنهان ایران دموکراسی آمریکا را تهدید می کند

فراتر از آن، مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی و شرکت‌های وابسته به آن اغلب به ایالات متحده و اروپا سفر می ‌کنند و از استقبال سیاست‌گذاران ارشد، کارشناسان و دانشگاهیان برخوردار هستند. این موضوع شامل میزبانی کنفرانس ها در تهران و سخنرانی در موسسات سیاسی معتبر غربی است.

علاوه بر این ایران اینترنشنال  یک توافق رسمی اما فاش نشده بین مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی و گروه بین‌ المللی بحران را کشف کرده است که رابرت مالی، مدیر عامل سابق آن، بعداً فرستاده ویژه ایالات متحده برای ایران شد و مجوز امنیتی آن در بحبوحه تحقیقات جنایی فدرال به حالت تعلیق درآمده است.

در نگاه اول، وجود چنین تریبونی برای گفت و گو با مقامات جمهوری اسلامی ایران در ظاهر مناسب به نظر می رسد. اما این موضوع در واقع یک مسئله مشکل آفرین است، زیرا نظام ایران مانند یک دولت-ملت عادی رفتار نمی کند. مانند سایر مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در ایران، تمامی تعاملات خارجی با هماهنگی و مشارکت نزدیک وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد، نهادی که به دلیل نقض حقوق بشر و تروریسم در ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا تحریم شده است.(م.م)

برای مدت طولانی، کمپین های نفوذ جمهوری اسلامی ایران تحت رادار و ردیابی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه (IPIS) در ایالات متحده عمل کرده است که باید به عنوان یک موضوع فوری تحریم شود. این امر به ویژه به دلیل وابستگی و ارتباط مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه (IPIS) به عنوان یک پلت فرم بود که سرویس‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران از آن برای گروگان گرفتن ژیو وانگ (Xiyue Wang) پژوهشگر و دانشجوی دوره دکتری تاریخ دانشگاه پرینستون آمریکا در سال 2016 استفاده کردند.

چگونه نفوذ پنهان ایران دموکراسی آمریکا را تهدید می کند

اختیاراتی مانند دستور اجرایی 14078 که برای پاسخگویی گروگان‌گیران ابلاغ شده است، می‌تواند به عنوان مبنایی برای تحریم مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه (IPIS) استفاده شود.

تحقیقات کنگره می تواند عملیات نفوذ بیشتر [نظام جمهوری اسلامی] ایران در خاک آمریکا را افشا کند. همچنین می‌تواند آگاهی عمومی را از این باب افزایش دهد که رژیم‌های متخاصم چگونه می‌خواهند دسترسی به مقامات خود را فقط به آن دسته از صداهای غربی که روایت‌هایی را که برای آنها قابل قبول است گزارش یا بازتاب می‌دهند، محدود کنند. چنین ارتباطات فاش نشده ای می تواند اساس عملیات اطلاعاتی دشمن را تشکیل دهد.

چگونه نفوذ پنهان ایران دموکراسی آمریکا را تهدید می کند

این داستانی است که تعداد کمی در واشنگتن به طور علنی درباره آن صحبت می کنند، لذا باید آشکار و علنی شود. وقت آن است که منابع لازم را برای بررسی دقیق و محافظت در برابر این تهدید فوری برای دموکراسی آمریکایی اختصاص دهیم.

*کسری اعرابی، مدیر تحقیقات فعالیت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اتحاد علیه ایران هسته‌ای است، جایی که جیسون ام. برودسکی به عنوان مدیر سیاست‌گذاری در آنجا خدمت می‌کند.(م.ر)