ایران می‌خواهد واکنشی “پیچیده و قوی‌تر” به حمله رژیم صهیونیستی بدهد

ایران می‌خواهد واکنشی “پیچیده و قوی‌تر” به حمله رژیم صهیونیستی بدهد

دویچه وله؛ 4 نوامبر

جمهوری اسلامی به‌رغم هشدارهای آمریکا از “قطعی” بودن پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی سخن گفته است. به گزارش “وال استریت ژورنال” ایران در حال برنامه‌ریزی برای حمله‌ای “پیچیده‌تر و قوی‌تر” علیه رژیم صهیونیستی با دخالت نیروهای ارتش است.

رژیم صهیونیستی اواخر ماه اکتبر در پاسخ به حملات موشکی جمهوری اسلامی تأسیسات نظامی و پدافند هوایی ایران را هدف قرار داد. به گزارش رسانه‌ها، جمهوری اسلامی با وجود هشدارهای اخیر آمریکا قصد دارد بار دیگر به اسرائیل حمله کند و تهران ضمن تأکید بر “قطعی” بودن پاسخ، گفته است که این حمله ابعادی بزرگ‌تر خواهد داشت.

روزنامه آمریکایی “وال استریت ژورنال” به نقل از یک مقام مصری که از قصد ایران مطلع شده است، گزارش داد که این حمله “پیچیده” و در مقایسه با حملات قبلی “قوی‌تر” خواهد بود.

این نشریه با استناد به اظهارات و اطلاعات منابع ایرانی و عربی گزارش داد، جمهوری اسلامی در حمله تازه خود از موشک‌هایی با کلاهک‌های بزرگ‌تر از آنچه در حمله اول اکتبر به کار گرفته بود، استفاده خواهد کرد. افزون بر این قرار است که در کنار نیروهای سپاه پاسداران، نیروهای ارتش نیز در عملیات شرکت کنند.

در پاسخ تلافی‌جویانه رژیم صهیونیستی به ایران که اواخر ماه اکتبر انجام گرفته بود، چهار سرباز ایرانی و یک غیرنظامی کشته شدند.

وال استریت ژورنال در گزارش خود به نقل از یک مقام ایرانی نوشته است: «ما چهار سرباز خود را از دست دادیم. به همین خاطر هم باید پاسخ [این حمله را] بدهیم.

به گفته این مقام، جمهوری اسلامی می‌تواند حمله به اسرائیل را “از خاک عراق” انجام بدهد و این حمله به مراتب “قوی‌تر از دفعه گذشته” خواهد بود.

در گزارش وال استریت ژورنال به نقل از این مقام ایرانی همچنین آمده است که جمهوری اسلامی “قصد ندارد با حمله متقابل خود بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تأثیر بگذارد و از این رو این حمله پس از انجام انتخابات، اما پیش از آغاز کار رئیس‌جمهور جدید در ژانویه سال ۲۰۲۵ انجام خواهد گرفت”.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه ۵ نوامبر برگزار می‌شود. نظرسنجی‌ها حاکی از رقابت تنگاتنگ کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه هستند.

گزارش وال استریت ژورنال در مورد “ابعاد” حمله احتمالی دوباره ایران به اسرائیل در حالی منتشر می‌شود که وبسایت اکسیوس روز شنبه دوم نوامبر (۱۲ آبان) گزارشی در مورد هشدار کم‌سابقه واشنگتن به تهران منتشر کرده بود.

اکسیوس در این گزارش به نقل از یک مقام آمریکایی و یک مقام مسئول پیشین در اسرائیل نوشت، اگر جمهوری اسلامی همانگونه که اعلام کرده، بار دیگر به اسرائیل حمله کند دولت آمریکا قادر نخواهد بود، “این کشور را به خویشتنداری [مقابل ایران] وادارد”.

سایت اسرائیلی “والا” (Walla) که به نشریه جروزالم پست تعلق دارد نیز گزارش داده بود، دولت آمریکا از طریق دیپلمات‌های سوئیس این پیام هشدارآمیز را به مقامات ایران منتقل کرده که واشنگتن در صورت حمله مجدد جمهوری اسلامی نمی‌تواند رژیم صهیونیستی را بار دیگر وادارد تا تنها “دست به حمله‌ای محدود و دقیق بزند”.

به گزارش رسانه‌‌ها چنین هشداری در ارتباطات واشنگتن و تهران تماسی کم‌سابقه محسوب می‌شود.

حمله “قطعی

مقام‌های جمهوری اسلامی به رغم این هشدارها در روزهای اخیر تهدیدات خود علیه رژیم صهیونیستی را تکرار کرده‌اند.

سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران روز یکشنبه ۱۳ آبان (۳ نوامبر) در دانشگاه شریف و در جمع خبرنگاران درباره زمان عملیات پاسخ به رژیم صهیونیستی ، موسوم به “وعده صادق ۳” گفت: «درباره جزئیات آن نمی‌توان اظهارنظر کرد، اما حتماً انجام خواهد شد .

او پیشتر نیز در گفت‌وگو با شبکه لبنانی “المیادین” تأکید کرده بود که پاسخ جمهوری اسلامی به حمله رژیم صهیونیستی “قطعی و اجتناب‌ناپذیر” است.

سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران هفته گذشته رژیم صهیونیستی را تهدید کرده و گفته بود که این کشور، “این بار هم دست به خطا زد، پاسخ آن را به شکل غیرقابل تصوری خواهید چشید”.

حضرت ایت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز شنبه ۱۲ آبان (۲ نوامبر) بار دیگر آمریکا و رژیم صهیونیستی را تهدید کرد و گفت، این کشور‌ها باید منتظر “پاسخی قاطع و دندان‌شکن” از سوی ایران باشند.

آمریکا با توجه به تهدیدات مکرر مقامات ارشد جمهوری اسلامی دست به تقویت نیروهای خود در منطقه زده است. فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) روز گذشته با انتشار پیامی در شبکه اکس (توییتر سابق) از ورود بمب‌افکن‌های بی‌۵۲  به منطقه خبر داد.

پیش از آن نیز وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا (پنتاگون) با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده بود که به منظور حفاظت از نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه و نیز پشتیبانی از اسرائیل و همچنین کاهش تنش‌ها از طریق ایجاد بازدارندگی، چندین بمب‌افکن راهبردی دیگر و نیز ناوشکن‌های ضد موشک‌های بالستیک خود را به خاورمیانه خواهد فرستاد.