تحلیل ایرانی
بررسی و تحلیل

جنگ ایران و رژیم صهیونیستی بر سر خاورمیانه سایه انداخته است: آیا « ائتلاف ابراهیم » با « محور مقاومت » روبرو خواهد شد ؟

جنگ ایران و رژیم صهیونیستی بر سر خاورمیانه سایه انداخته است: آیا « ائتلاف ابراهیم » با « محور مقاومت » روبرو خواهد شد ؟

اکونومیک تایمز؛ 4 آگوست

با افزایش تنش ها در خاورمیانه و تهدید احتمالی جنگ بین رژیم صهیونیستی و ایران ، ایالات متحده قصد دارد حضور نظامی خود را در منطقه تقویت کند . مقامات پیش‌بینی می‌کنند که ایران ممکن است در واکنش به تهدیدات تلافی جویانه اخیر پس از کشته شدن [شهادت] یکی از رهبران حماس و یکی از فرماندهان حزب‌الله ، در اوایل روز دوشنبه به اسرائیل حمله کند . این تشدید درگیری ، « ائتلاف ابراهیم » – متشکل از اسرائیل و متحدانش – را در برابر « محور مقاومت » به رهبری ایران که شامل حماس ، حزب‌الله و حوثی‌ها می شود ، قرار می‌دهد .

سه مقام آمریکایی و اسرائیلی به آکسیوس گفتند که انتظار دارند ایران تا روز دوشنبه به اسرائیل حمله کند .

انعکاس /// توضیحات
انعکاس /// توضیحات

این اقدام در پاسخ به تهدیدات تلافی جویانه ایران و متحدان منطقه ای آن پس از قتل [شهادت] یکی از رهبران حماس در تهران و یکی از فرماندهان حزب الله در بیروت صورت می گیرد که ترس و نگرانی از درگیری گسترده تر را تشدید می کند.

در میان این تنش ها، دو ائتلاف برجسته در حال خیزش هستند – « ائتلاف ابراهیم» و «محور مقاومت». محور مقاومت شامل حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها با ایران است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، به طور مستمر بر تهدید وجودی اسرائیل و منطقه از سوی ایران و دستیاران آن در به اصطلاح «محور مقاومت» تمرکز کرده است.

ائتلاف ابراهیم چیست؟

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در نشست مشترک کنگره آمریکا، پیشنهاد ایجاد یک ائتلاف منطقه ای به نام «ائتلاف ابراهیم» را برای مقابله با نفوذ ایران ارائه کرد. این پیشنهاد به دنبال ایجاد توافقات آبراهام است، توافقات عادی سازی که در دوران دولت ترامپ میان اسرائیل و چندین کشور عربی میانجی گری شد.

نتانیاهو “ائتلاف ابراهیم” را پاسخی به اقدامات هماهنگ اخیر علیه تجاوز ایران معرفی کرد. در 14 آوریل، کشورهای مختلف با حمایت ایالات متحده، موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را که به سمت اسرائیل هدف گرفته بودند، رهگیری کردند. این حملات در پی حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق که منجر به کشته شدن مقامات ارشد نظامی شده بود، توسط تهران انجام شد .

نتانیاهو گفت:«این اتحاد و ائتلاف امتداد طبیعی توافق ابراهیم خواهد بود. همه کشورهایی که با اسرائیل در صلح هستند و کسانی که با اسرائیل صلح می کنند باید برای پیوستن به این اتحاد دعوت شوند.»

نتانیاهو همچنین معترضان ضدجنگ غزه را احمق و دشمنان اسرائیل توصیف کرد که باید خجالت بکشند. او ادعا کرد ایران از معترضان ضداسرائیلی حمایت مالی می کند.

نتانیاهو در ادامه سخنان خود اظهار داشت:«تا جایی که می دانیم ایران، از اعتراضات ضداسرائیل که هم اکنون مقابل ساختمان کنگره آمریکا برگزار می شود حمایت مالی می کند. تعداد آنها زیاد نیست اما در همه جای شهر هستند.»

توافق آبراهام که در دوران دولت ترامپ ایجاد شد، نقطه عطف مهمی در دیپلماسی خاورمیانه بود. این قراردادها باعث شد رژیم صهیونیستی روابط رسمی با امارات متحده عربی، بحرین، سودان و مراکش برقرار کند .

بنیامین نتانیاهو گفت:«در خاورمیانه، محور […] ایران با آمریکا، اسرائیل و دوستان عرب ما مقابله می‌کند. این برخورد تمدن‌ها نیست، تضاد بربریت و تمدن است. برای پیروزی نیروهای تمدن، آمریکا و اسرائیل باید در کنار هم بایستند.»

محور مقاومت

ایران و چندین گروه متحد که مجموعاً به عنوان«محور مقاومت» شناخته می‌شوند، از زمان حمله این گروه به اسرائیل در 7 اکتبر از حماس حمایت کرده‌اند. این ائتلاف شامل ایران، حزب الله لبنان و دیگران است.

جمهوری اسلامی ایران اسرائیل را «موجودیت صهیونیستی» توصیف می کند و رسماً متعهد به نابودی آن است. این کشور از گروه های مسلح مختلف در سراسر منطقه حمایت می کند که از زمان آغاز درگیری در غزه با اسرائیل درگیر شده اند.

حزب الله، گروه شبه نظامی مستقر در لبنان، قدرتمندترین گروه در «محور مقاومت» است و از زمان آغاز جنگ تاکنون در تبادل آتش بین مرزی با اسرائیل به طور مستمر و مکرر  فعالیت داشته است. حزب الله یا به زبان فارسی «حزب خدا» در طول جنگ داخلی لبنان از سال 1975 تا 1990 پس از حمله اسرائیل به بیروت در سال 1982 تأسیس شد. این گروه با حمایت سپاه پاسداران ایران ایجاد شد و تا سال 2000 علیه نیروهای اسرائیلی اشغالگر جنوب لبنان جنگید. این تنها جناحی است که پس از جنگ داخلی تسلیحات خود را حفظ کرده است و اعتقاد بر این است که زرادخانه بزرگتری نسبت به ارتش لبنان دارد. حزب الله از زمان آخرین جنگ تمام عیار خود با اسرائیل در سال 2006 ، اندازه و کیفیت زرادخانه خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده است .

حماس که ریشه در جنبش اخوان المسلمین دارد، در سال 1987 پس از اولین قیام فلسطینی ها به نام انتفاضه تأسیس شد. این گروه از سال 2007 بر نوار غزه حکومت می کند.

پس از جنگ غزه، حوثی ها حملات متعددی را به کشتی های تجاری در خلیج فارس انجام داده اند و ادعا می کنند که این اهداف با اسرائیل مرتبط هستند. این اقدامات باعث حملات تلافی جویانه ایالات متحده آمریکا و متحدانش شده است. علاوه بر این، چندین گروه مسلمان شیعه عراقی، همسو با ایران، موضع خصمانه ای در قبال ایالات متحده دارند . (م.ر)