تحلیل ایرانی
بررسی و تحلیل
مرضیه ضیغمی

انعکاس 21

ایران و جنگ غزه از نگاه برخی مطبوعات خارجی

0

 

انعکاس 21

ایران و جنگ غزه از نگاه برخی مطبوعات خارجی

 

منبع عنوان چکیده
الجزیره ؛ ۲۵ اکتبر

 

واقعیت جدید تحقق یافته توسط « طوفان الاقصى .. گزینه های ایران در منطقه چیست؟

 

ایران در صدد توقف جنگ در غزه است تهران در همین رابطه تاکید کرد که ادامه بمباران نوار غزه توسط اسراییل و هدف قرار دادن غیر نظامیان یک دلیل کافی برای توسعه یافتن قلمرو جنگ و پیوستن سایر طرف های منطقه ای در نبرد به شمار می رود ایران تاکید دارد که جنگ اولین گزینه اش نیست و در صدد توقف نبرد میباشد و نمیخواهد به آن توسعه ببخشد. ایران تاکید دارد تا با توجه به پیامدهایی که این امر بر محیط امنیتی و سیاسی منطقه دارد وضعیت موجود مقاومت فلسطین ادامه یافته و پیشرفت کند . تهران معتقد است هر گونه پیشرفت اسراییل به طور کلی به ضرر منافع ایران در منطقه است.  بر اساس اظهارات مقامات ایران در سایه ادامه جنگ و پافشاری اسراییل بر ادامه حملات علیه غزه و غیر نظامیان و نیازهای اصلی زندگی این عامل حساس ترین موضوع در تاثیرگذاری بر موضع تهران به شمار میرود.
نشنال اینترست؛ ۲۶ اکتبر

 

منافع ایران از جنگ غزه

 

اگرچه هیچ مدرک مستدلی دال بر دخالت جمهوری اسلامی ایران در حملات اخیر حماس وجود ندارد اما تهران منافع قطعی در تحقیر اسرائیل دارد با این حال تمایل چندانی به راه اندازی یک جنگ گسترده تر ندارد.  به محض این که حماس حمله تماشایی خود را علیه اسرائیل انجام داد چشم همه جهان به جمهوری اسلامی ایران معطوف شد شوک تهاجم به خاک اسرائیل و گستردگی و پیچیدگی این عملیات بسیاری از متخصصان را به این تردید واداشت که آیا حماس میتوانست این حمله را به طور کامل به تنهایی و بدون دخالت خارجی برنامه ریزی و هماهنگ کند. در حالی که مقامات ایرانی حملات انجام شده توسط کماندوهای فلسطینی را تحسین میکردند، برخی گمان می کردند که جمهوری اسلامی ایران میتواند پشت این اقدام باشند فراتر از میزان دخالت نظام ایران در عملیات طوفان الاقصى، پرسش های زیر نیز قابل طرح است؛ ایرانی ها چرا و تا چه اندازه به این گستردگی ناگهانی به خشونت در خاور نزدیک علاقه دارند؟ پیامدهای بلندمدت تنش مجدد با اسرائیل و متحدانش چیست؟
موسسه استیمسون؛ ۲۷ اکتبر

 

رمزگشایی از موضع ایران در قبال جنگ غزه

 

با نگاهی به سیاستهای حمایتی ایران میتوان اینطور استدلال کرد که ممکن است حزب الله را وادار کند که وارد یک جنگ تمام عیار با اسرائیل شود آن هم در زمانی که حماس در آستانه فروپاشی به نظر برسد. با این حال با توجه به هشدار قبلی یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، مبنی بر اینکه اسرائیل در پاسخ به درگیری آغاز شده توسط حزب الله لبنان را به عصر حجر برمی گرداند، لبنان – و حزب الله – ممکن است با آسیبهای جبران ناپذیری مواجه شوند با توجه به اینکه نقش اصلی حزب الله در نظام دینی و مذهبی ایران به عنوان یک نیروی بازدارنده در برابر حمله احتمالی اسرائیل به ایران است، اگر حزب الله آسیب بزرگی متحمل شود ایران یکی از حیاتی ترین عوامل بازدارنده خود را علیه اسرائیل از دست خواهد داد. در این زمینه، حتی اگر حماس یک شکست شدید را تحمل کند بعید است که ایران حزب الله را برای آغاز جنگ با اسرائیل تحریک و ترغیب کند.
عربی ۲۱

 

آیا ایران به طور مستقیم در نبرد طوفان الاقصی دخالت میکند؟

 

همزمان با ادامه یافتن اقدامات تجاوزکارانه اسراییل علیه غزه نگاه ها متوجه ایران و گزینه هایش شده است مبنی بر اینکه آیا در نبرد طوفان الاقصى دخالت مستقیم خواهد کرد و با تحمل پیامدهای رویارویی مستقیم با نیروهای اشغالگر و همپیمانش آمریکا ریسک خواهد کرد و یا آنکه به تهدیدهای سیاسی بسنده خواهد نمود بدون آنکه در درگیری ها ورود نماید. این امر بدون شک بر نفوذ ایران و طرح سیاسی اش در منطقه تاثیر منفی به دنبال خواهد داشت.  همزمان با آماده شدن نیروهای اشغالگر برای یورش زمینی به غزه پرسش های بسیاری در خصوص گزینه های احتمالی ایران به عنوان همپیمان و حامی گروههای مقاومت فلسطین مطرح شده است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.